Skip to main content

Kommunen gjør trolig kuvending i Telenor Arena-striden

GODT NOK: Innkjøpet av eget utrullbart kunstgress i Telenor Arena vil trolig vise seg som en god investering for Kjell Chr. Ulrichsens arenaselskap Euforum. Anskaffelsen har nå resultert i at Bærum kommunes juridiske rådgivere i Advokatfirmaet Hjorth har snudd helt om. Nå er reguleringsbestemmelsen oppfylt, mener de.

Bærum kommune vil trolig gi Telenor Arena (TA) grønt lys for fortsatt drift med utrullbart kunstgress. Det virker klart etter at kommunens advokater har snudd helt om.

Arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen er i ferd med å trekke det lengste strået i den tre år lange dragkampen med kommunen om hvorvidt driften av TA ligger innenfor reguleringsbestemmelsen.

– Det er mye som taler for at den gjør det, med den juridiske betenkningen vi nå har fått fra Advokatfirmaet Hjort, sier kommunaldirektør Arthur Wøhni.

Han forskutterer dermed langt på vei hva som blir rådmannens innstilling, når arenasaken skal opp til ny behandling i planutvalget 15. januar.

– Svak politisk behandling

Er kunstgresset i TA permanent tilgjengelig når det trilles inn og ut av arenaen – og tilfredsstiller det kravene til fotball på toppnivå? «Nei», mente advokatene i Hjort i et notat til kommunen 15. februar 2013. «Ja», mener de samme advokatene i et nytt notat 12. november 2014.

De forklarer kuvendingen med at TA for to år siden ikke hadde eget kunstgress tilgjengelig, men at bruken var basert på innleie – mens eierne senere er gått til anskaffelse av sitt eget kunstrullegress av beste FIFA 2-kvalitet.

LES: Notat fra Advokatfirmaet Hjorth til Bærum kommune

LES: Tilleggsvurdering fra Advokatfirmaet Hjorth til Bærum kommune

– Men dette var klart allerede for to år siden, da vi orienterte kommunen om vårt driftsopplegg med kjøp av eget kunstgress. Vi er svært skuffet over den svake og langtekkelige politiske behandlingen i denne saken, kommenterer Diderik B. Schnitler, styreleder i Ulrichsens arenaselskap Euforum.

1. desember mottok Bærum kommune et brev fra advokatfirmaet Ro Sommernes, der det fremgår at Euforum går til søksmål hvis ikke kommunen snarest utsteder ferdigattest og bekrefter at reguleringsbestemmelsene er oppfylt.

LES: Brev fra Ro Sommernes Advokatfirma på vegne av Euforum til Bærum kommune - og medfølgende notat fra Advokatformaet Wiersholm

– Hvorfor går dere så langt som å nevne søksmål?

– Vi forklarer bare konsekvensene, dersom det gjøres et vedtak vi mener er urimelig fordi det nå har tatt så lang tid, sier Schnitler.

Vil følge godt med

Planutvalgsleder Ole Kristian Udnes (H) vil ikke kommentere ordbruken i brevet eller forskuttere utfallet av møtet i januar.

Men både han og Wøhni understreker at kommunen uansett vil følge med på driften av TA, og overvåke at arenaeieren ikke diskriminerer brukerne av kunstgresset – hverken prismessig eller i praktiseringen av sitt eget driftsopplegg.

LES OGSÅ: Stabæk-sponsor advarer mot arena-gevinst

– Alle brukere må likestilles

– Hvis bruken av arenaen, teknisk eller prismessig legges opp slik at det ikke gir reelle muligheter for praktisering av idrettsaktiviteter på kunstgress, så vil det være et mulig brudd på reguleringsbestemmelsen, sier Wøhni.

– Alle brukere av TA må likestilles, og her ligger det en del problemstillinger som vi må se nærmere på, poengterer Udnes.

Wøhni opplyser at det vil foreligge en sak fra administrasjonen før jul, og Udnes bekrefter at denne saken isåfall vil komme opp på planutvalgets første møte neste år, 15. januar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.