Skip to main content

Kom uten invitasjon – ble belønnet med sjampanje

FIKK SJAMPANJE: Selv om frontene har stått steile i lang tid, viste deltakerne at det også går an å ha en debatt i en gemyttlig tone. Diderik B. Schnitler ble til og med belønnet med en sjampanje for sitt oppmøte. FOTO: TORE GURIBY
FIKK SJAMPANJE: Selv om frontene har stått steile i lang tid, viste deltakerne at det også går an å ha en debatt i en gemyttlig tone. Diderik B. Schnitler ble til og med belønnet med en sjampanje for sitt oppmøte. FOTO: TORE GURIBY

Styrelederen i eierselskapet Euforum, Diderik B. Schnitler var ikke invitert til folkemøte om Telenor Arena, men kom likevel, og fikk sjampanje.

Grasrotaksjonen Nye Fornebu Arena trommet sammen til folkemøte med politikerne på Stabekk kino mandag kveld. Arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen var ikke invitert, men styreleder Diderik B. Schnitler møtte likevel opp i løvens hule.

– Det er jo litt aparte å se at det innkalles til en debatt om Telenor Arena uten at arenaeieren er invitert, sa Schnitler, som kunne fortelle om en meget turbulent tid med blant annet trusler og mobbing.

– Deler av Stabæk Fotball må slutte å mobbe. De har til og med vært nede og klistret opp lapper på eiendommen min i Tønsberg, og ringt og sagt at de vet hvor jeg bor, og at de kan komme igjen, fortsatte styrelederen.

Ikke mulig med lønnsom drift

For øvrig brukte Schnitler tiden på at snakke om at det ikke var bærekraftig å fortsette driften med Stabæk i hus, og hevdet at arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen har måttet dekke opp et par hundre millioner på tap med fotball og event i perioden 2008–2011.

– Når drømmen blir et mareritt er det greit å våkne, og det må vi gjøre alle sammen. Det er ikke mulig å drive Telenor Arena lønnsomt så lenge fotballforbundets terminliste er som den er. Vi må våkne opp nå når ting ikke er mulig og ingen vil ta regningen – da må man ta konsekvensen av det, sa Schnitler.

LES OGSÅ: Grasrota møter politikerne - arenaeieren ikke invitert

Fikk sjampanje

Hvert sete i Stabekk kino var fullt, og folk satt til og med langs veggen ved siden av benkeradene. Dette ble imidlertid et møte hvor alle partene var opptatt av å veie sine ord, og være konstruktive og løsningsorientert. Og etter at politikerne som var til stedet hadde fått sin sjampanje, ble også Diderik B. Schnitler belønnet.

– Så har vi også en sjampanje til vår kjære venn Diderik B. Schnitler, sa talsperson og arrangør Jan Christian Mollestad, til litt spredt applaus fra salen.

– Selv om vi er sabla sinna så ønsker vi jo å finne en løsning sammen på dette, og sånn sett var dette et positivt møte, avrundet Mollestad.

LES OGSÅ: Telenor Arena satser intimt

Ikke aktuelt å endre reguleringsplanen

Alle de politiske partiene var representert utenom KrF. Kjernen i debatten gikk på om reguleringsbestemmelsene krever permanent kunstgress i Telenor Arena, eller om det holder med et gress som kan rulles ut ved behov.

SV, Rødt og Venstre mente at reguleringsbestemmelsene stiller krav til at kunstgresset skal ligge permanent, mens de øvrige partiene anført av varaordfører Ole Kristian Udnes (H), hadde en annen oppfatning.

– Reguleringsbestemmelsene sier ikke at gresset skal være der permanent, men at det må være tilgjengelig når et arrangement krever det, sa Udnes.

Alle politikerne understreket at det ikke er aktuelt å endre reguleringsplanen for Telenor Arena.

Les fyldig dekning av folkemøtet i Budstikkas papirutgave tirsdag.

Her kan du lese alt om arena-dramaet

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.