Skip to main content

Kolsåsbanen står i begge retninger

SPORET AV: Det er fullt kaos i t-banetrafikken etter en avsporing ved Jar stasjon.
SPORET AV: Det er fullt kaos i t-banetrafikken etter en avsporing ved Jar stasjon.

Signalfeil på linje 2, Kolsåbanen, bidro til at t-banen sporet av på Jar. Nå må Sporveien få hjelp av brannvesenet til å jekke vognen(e) tilbake i sporet.

Oppdatert kl 13.20: Kolsåsbanen går på skinner igjen - etter avsporingen fredag morgen.

Dermed ble det betydelige forsinkelser i t-banetrafikken fredag morgen. Det er ikke kjent når vognene på strekningen kan begynne å kjøre igjen, men kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud, håper de har vognene på skinner før ettermiddags-rushet.

- Vi slet i utgangspunktet med en signalfeil ved Lysakerelven, der hvor trikken kommer inn på t-banesporet. Da må vi bruke overkjøringssporet, men idet en t-bane skulle bytte fra østgående spor til vestgående spor - så sporet den av, sier Asperud.

Han forteller at det var mange passasjerer ombord i vognsettet som sporet av.

- Og banen kjørte med lav hastighet, så det var sånn sett ingen risiko, sier han.

To timer fra Kolsås til Jar

Kine Bråthen Hansen tok t-banen motsatt vei fra Kolsås klokken 07.29.

- Vi fikk beskjed underveis om at det var signalfeil, og så stoppet vi først på Avløs. Men banen gikk etterhvert videre og så  fikk vi beskjed om at vi skulle bytte spor. Men det lot seg jo ikke gjøre på Jar, sier Hansen.

 

FORSINKET PÅ JOBB: De som venter på Kine Bråthen Hansen på jobben på Ullern må nok vente litt til. her står hun på Jar stasjon, to timer etter at hun gikk på banen på Kolsås.
FORSINKET PÅ JOBB: De som venter på Kine Bråthen Hansen på jobben på Ullern må nok vente litt til. her står hun på Jar stasjon, to timer etter at hun gikk på banen på Kolsås.

Ifølge henne stoppet banen helt opp ved stasjonen, men det skal ha gått noe tid før passasjerene fikk beskjed om at de måtte  evakuere.

Så nå står jeg og venter på t-banen som skal gå fra Jar til Åsjordet, sier Hansen, som jobber på Ullern.

Må bruke formiddagen på feilen

Cato Asperud forteller at signalfeilen oppsto 07.36 fredag morgen. Han forsikrer om at Sporveien jobber på spreng med å få rettet feilen.

Sporveien må nå få hjelp av brannvesenet til å jekke t-banevognene tilbake på sporet, og Asperud er usikker på hvor lang tid det vil ta.

- Men vi må nok bruke formiddagen på dette.

Mellom Kolsås og Bekkestua er det nå to t-banetog som kjører frem og tilbake.

- Fra Bekkestua kjører vi busser til Jar. Og fra Jar går t-banen som normalt, sier Asperud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.