– Jeg kommer aldri til å tagge igjen. Det er ikke noe kult å stå her og vaske etter seg. Taggingen var ikke pen engang, sier 13-åringen.
Natt til torsdag pågrep politiet 13-åringen fra Gjettum for nedtaggingen av Vinmonopolet på Kolsås. Sammen med tre andre ungdommer tagget han også ned et busskur i tillegg til en trafostasjon og flere søppelstativ. Halv seks torsdag morgen ble 13-åringens foreldre vekket av at politiet sto på døra med med guttungen.

Ingen sydentur

– Det er helt forferdelig at guttene lyver og sniker seg ut om natten. Når de i tillegg gjør hærverk på offentlig eiendom, så er det fullstendig uakseptabelt. Jeg er sjeleglad for at politiet tok dem, og jeg håper virkelig de har fått seg en lærepenge, sier 13-åringens mor.
Foreldrene til de fire ungdommene som sto bak ugjerningen har avlyst feriene sine, blant annet en sydenturen som ble avblåst i siste time. I tillegg har flere av guttene, som er i alderen 13 til 18 år, fått inndratt både mobiltelefon og datamaskiner.
– Meningen var jo at vi skulle reise på ferie, men vi må rydde opp i dette først. Guttene må skjønne at de slipper ikke unna, selv om de er under 18 år, sier moren.
Istedetfor å slappe av i varmere strøk, må guttene nå belage seg på å bruke flere dager på å fjerne spraymalingen de selv har påført veggene. Produktene til å fjerne taggingen må familiene betale, til sammen nærmere 4.000 kroner. Beløpet må guttene dekke selv.
– Jeg synes det er helt greit. Vi fortjener faktisk dette, sier den 13 år gamle gutten til Budstikka.

Dropper anmeldelsen
 

– Det var ikke på denne måten jeg hadde tenkt å bruke ferien min denne sommeren, sier moren.
Selv om ugjerningen har skapt sterke reaksjoner hos lokalbefolkningen og hos Vinmonopolet, blir det oppfattet som positivt at guttene nå oppfører seg som angrende syndere.
– Guttene har beklaget seg ovenfor oss, og vi er fornøyd med at de nå tar ansvar for handlingene sine. For vår del er saken ute av verden når de har vasket etter seg, sier pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl.
Når det gjelder tagging har guttene gjort en dyrekjøpt erfaring.
– Jeg vil ikke anbefale andre å gjøre det vi gjorde. Det kommer det ikke noe godt ut av, sier 13-åringen.