Skip to main content

– Kollektivsatsingen er svada

Fylkesleder Nikki Schei i De Grønne er ikke imponert over regjeringens Fornebubane-satsing.
Fylkesleder Nikki Schei i De Grønne er ikke imponert over regjeringens Fornebubane-satsing.

Regjeringspartienes satsing på kollektivtrafikk er bare tomme ord og svada. Det mener Nikki Schei i De Grønne.

Fylkeslederen fra Hosle er opprørt over nyheten om at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ikke lover utbygging av Fornebubanen før i 2018.

Det er identisk med hva den rødgrønne regjeringen la til grunn.

– Når man nå er i regjeringsposisjon, viser man ved første mulighet at man sviker sitt valgløfte. Det synes vi i De Grønne er både oppsiktsvekkende og meget skuffende. De store ordene om satsing på kollektivtrafikk er bare tomme ord og svada, tordner Schei.

– Lurer velgerne

I slutten av mai lovte de borgerlige partiene Høyre, Frp, KrF og Venstre at «et regjeringsskifte betyr bygging av ny Fornebubane». Partilederne forsikret samtidig at byggingen ville finne sted «raskest mulig».

LES OGSÅ: Borgerlig løfte om Fornebubane

Schei mener nå at regjeringspartiene langt på vei lurer velgerne.

– I debatter under valgkampen sto de fire partiene samlet om en satsing på Fornebubanen, et område som har meget store utfordringer når det gjelder bil- og kollektivtrafikk. Når man nå i forslaget til statsbudsjett sviker dette løftet, går man langt i å lure de velgerne som trodde at dette skulle bli en realitet, sier Schei.

LES OGSÅ: Krever Fornebubane-avklaring

– Ført bak lyset

Han regner med at Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog(H) kjenner seg ført bak lyset av regjeringens prioritering.

– Vi i De Grønne samarbeider gjerne med de lokale «regjeringspartiene» om å få opp denne saken som et prioritert politisk sak, sier Schei.

Siden stortingsvalget i høst har Rasmus Hansson representert De Grønne på Stortinget. I partiets alternative statsbudsjett har de lagt inn 3 milliarder kroner til vedlikehold og planlegging av skinnegående trafikk.

– Dette viser at vi følger de program og løfter som vi fortalte i valgkampen, en satsing på samferdsel istedenfor biltrafikk, noe som åpenbart regjeringen ikke er villig til å gjøre, sier Schei.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.