Skip to main content

Kokkefar (74) og siviløkonom-datter (44) får småspiste til å spise

Heidi Brunner og hennes far, eks-kokken Willy. Bedriften og Heidi Brunner er en av dem som har vært med i et spesielt mentorprogram. Far og datter leverer ernæringsrik kost til folk som har problemer med å spise nok - først og fremst eldre samt syke på sykehjem og sykehus

Faren Willi Brunner på 74 er mangeårig kokk. Datteren Heidi (44) fra Nadderud er siviløkonom. Hun ville at småspiste skulle få matglede. Nå leverer de til sykehus over hele landet.

Nadderud-kvinnen Heidi Brunner (44) og hennes kokke-far Willi (74) har bygget opp et selskap som vokser ved salg av sunn ernæring og minimåltider for syke og småspiste.

«Vital Ernæring» heter selskapet de to har sammen.

LES OGSÅ: Dønn Ærlig i matkrig

Ville gi matglede

Historikken bak hennes firma er slik;  Willi Josef Brunner (74) er kokk fra Østerrike, mens Heidi Brunner er utdannet siviløkonom.

Bedriften ble etablert i 2005.

– Min motivasjon var å gi matglede også til småspiste, sier Brunner.

LES OGSÅ: Må jobbe døgnet rundt

Sykehjem og sykehus

Det er mennesker som virkelig trenger næringen som er målgruppen.

Selskapet leverer i dag produkter til sykehjem og sykehus over hele landet gjennom landsdekkende grossister. Nå jobbes det med å få opp en god distribusjon også mot hjemmeboden, i første omgang via Enklere Liv, 123 Levert og Mediq.

– Småspiste orker ikke så mye mat om gangen. Desto viktigere at det de spiser er delikat, enkelt å tilberede og har mye næring på lite volum, sier Brunner.

– Maten blir brukt til forebygging av underernæring på sykehus og syke. Varesortimentet er variert med tilpasset kost generelt for dem som er småspiste.

Produktene importeres fra samarbeidende produsenter i Europa og lages også av en pølsemaker i Svinndal.

LES OGSÅ: Slik kommer innvandrerkvinner seg inn i arbeidslivet

Vekst i selskapet

Allerede første år var omsetningen på 849.000 kroner. I 2014 endte den på 5,4 millioner, og i 2015 på 5,7 millioner kroner.

Veksten fortsetter i år, og Brunner forventer da et betydelig hopp i omsetningen til rundt ni millioner kroner.

Når det gjelder lønnsomhet, bygges det sten på sten.

– Dette er innovasjonsarbeid og salgsveksten har derfor tatt lengre tid enn antatt, forklarer Brunner.

Overskuddet i fjor var på rundt 90.000 kroner, men i 2016 forventer selskapet en million i overskudd.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.