Skip to main content

Knivstakk tilfeldig offer på bussholdeplass

LAGT I BAKKEN: Da politiet kom til stedet, ble mannen som skal ha stukket en annen person med kniv, lagt i bakken og påført håndjern.

En mann er pågrepet etter å ha knivstukket en annen mann som ventet på bussen. Bakgrunnen skal være et mulig sjalusidrama.

Politiet meldte om hendelsen via Twitter i 15.25-tiden 17. mai. Da var de sammen med ambulansepersonell på bussholdeplassen ved Plantasjen på Nesbru.

– I forbindelse med at tre-fire personer som ventet på bussen blandet seg inn i konflikten mellom mannen og en kvinne, trakk gjerningsmannen kniv og stakk en av de andre, sier politiets skadestedsleder Frode Romsloe.

Et sted mellom 25 og 30 personer skal ha vært til stede på bussholdeplassen da den alvorlige voldsepisoden skjedde.

Skal ha blitt dratt inn i hus

Bakgrunnen for det hele startet noe tid før episoden på bussholdeplassen. Det skal ha vært en uoverenstemmelse mellom den nå pågrepne mannen og en kvinne. Ifølge vitner Budstikka har snakket med skal kvinnen ha blitt slått og deretter dratt inn i en bolig i nærheten av bussholdeplassen.

Da vitnene ringte på døra for å sjekke hvordan det gikk med kvinnen, skal hun ha kommet gråtende ut. Da varslet vitnene – som senere befant seg på bussholdeplassen da knivangrepet skjedde – politiet.

– Kvinnen fulgte etter oss til bussholdeplassen. Like etter kom mannen kjørende i bil. Flere av de som sto på bussholdeplassen reagerte på mannens oppførsel overfor kvinnen, og forsøkte å hindre ham i å angripe henne, sier det ene vitnet.

 

PÅGREPET: Her blir gjerningsmannen pågrepet av politiet og påført håndjern.

Det var da gjerningsmannen trakk kniv.

– En av de som sto på bussholdeplassen ble knivstukket i låret. Han er alvorlig, men ikke livstruende skadet, sier politiets skadestedsleder Frode Romsloe.

Offeret ble kjørt til sykehus i ambulanse.

– Kvinnen tok bussen

Kvinnen som var involvert i opptrinnet, skal ha kommet seg fra stedet med bussen, og politiet ber nå de som har opplysninger om hvor hun kan befinne seg ta kontakt. Klokken 17 har politiet fortsatt ikke fått kontakt med kvinnen.

– Vi vet hvem hun er og har ingen grunn til å tro at hun er skadet. Vi vil gjøre et nytt forsøk på å komme i kontakt med henne, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt.

Foreløpig vet politiet lite om hva som konflikten mellom kvinnen og mannen som til slutt endte opp med å knivstikke en tilfeldig person på bussholdeplassen på Nesbru.

– Hun er et sentralt vitne, og inntil vi får hennes forklaring er vi litte grann spente på hva som var foranledningen, sier operasjonslederen.

#Asker Nesbru: Politi og ambulanser håndterer en voldshendelse, hvor en skadet mann er kjørt sykehus. VI har kontroll på antatt gjerningsmann, og søker etter en kvinne som trolig er involvert i hendelsen, samt foretar teknisk og taktiske undersøkelser på og ved antatt åsted— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) 17. mai 2018
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.