Skip to main content

Klesdesigner fra Bærums Verk rykker inn med klær i luksusbutikk i New York

NEW YORK-SUKSESS: Pernille Fristad fra Bærum Verk har fått innpass i butikker i New York.

Klærne til det norske klesmerket Kepaza er nå å finne i luksus motebutikken - Dreams on Air - i Wooster Street i New York.

Butikken ligger i det beste strøket i Soho sammen med blant andre Chanel, Issey Miyake og Moschino.

– Det er fantastisk å komme inn med et norsk klesmerke i et av de beste strøkene i Soho, New York, sier klesdesigner Pernille Fristad (25 om én uke) som har etablert Kepaza fashion Brand i en pressemelding.

LES OGSÅ: På butikkjakt i Norge

– Vi deler plassen med andre luksus merker i butikken og i eget PR showroom. Dette er en forretningsmodell som både tar ned etableringsrisikoen og kostnadene for oss, og vi er i dialog med tilsvarende butikker i andre byer i Europa for å etablere Kepaza, sier Bærums Verk-kvinnen.

Utdannet ved moteskole

Fristad er utdannet ved moteskolen Esmod i Oslo og startet «Kepaza» som et sideprosjekt for seks år siden. Det var først i fjor hun bestemte seg for å satse som designer. I tillegg til å ha fått nye muligheter via New York har hun også kledd opp kjente navn som bloggeren Sophie Elise og medlemmer fra Highasakite, i tillegg til bloggere fra Australia, Spania, Russland, England, USA og Norge.

Kjennetegnet til designeren er kurver og «flytende bevegelser i plaggene» som hun får frem ved å bruke geometriske uttrykk.

– Veldig bra

Rektor ved Esmod, Rakel Benjaminsen, kjenner ikke til den konkrete butikken, men området.

– Det er veldig bra å ha kommet inn i en butikk i Soho i New York. Det er et interessant område for up and coming designere. For merkevaren hennes er det fantastisk bra å si at hun selger der, det kan være et springbrett for å komme inn i andre butikker, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.