Skip to main content

Klart for støttekonsert for tyfonofre på Filippinene

Cathrine Holmesland (t.v.) og Ingrid Emmariza Aarskog lover hjertevarm musikk i Østenstad kirke lørdag kveld.
Cathrine Holmesland (t.v.) og Ingrid Emmariza Aarskog lover hjertevarm musikk i Østenstad kirke lørdag kveld.

I kveld arrangerer to bestevenninner støttekonsert for ofrene i Filippinene i Østenstad kirke. Jentene bak arrangementet melder at alt er klart.

Ingrid Emmariza Aarskog (18) fra Bondi og Cathrine Holmesland (17) fra Vollen står bak konserten som starter klokken 18.

De to jentene er bestevenninner, og begge er født på Filippinene. Begge er adoptert til Asker som små. Nå gjør de en innsats for å hjelpe til med nøden etter at tyfonen Hayian traff fødelandet deres for en drøy uke siden.

Har markedsført konserten

Nå håper de mange kommer til Østenstad kirke om noen timer for å bidra, og for å oppleve ungdom med musikalske bidrag.

– Vi har laget plakater og flyers som vi har hengt opp og delt ut rundt i forskjellige nabolag, vi har laget et facebook-arrangement, også har vi gått igjennom Budstikka, forteller Cathrine Holmesland.

Nå satser de to på at det blir god stemning i kirken.

– Det blir ungdom i alderen 15–21 år som opptrer. Det blir noen klassiske solostykker, instrumental-ensembler og vokalinnslag. Det blir også muligheter for å tenne lys i lysgloben før, under og etter konserten ved ønske, sier hun.

– Nå har vi fått oversikt over det tekniske utstyret, stykket som skal urfremføres er ferdig og resten av repertoaret øves inn, forteller Ingrid Emmariza Aarskog.

Pengene via Norfil

Inntektene fra billetter og salg i pausen skal uavkortet gå til tyfonrammede barn og unge via organisasjonen Norfil, som er en norsk-filippinsk hjelpeorganisasjon.

– Vi har fått med oss venner og kjente fra Musikkhøgskolen og Garden, fra lokale korps og ensembler her i Asker og Bærum, forteller Cathrine, som vil opptre med trombone på lørdag.

Ingrid vil spille fløyte og synge.

– Dette har gått sånn inn på meg. Jeg skriver på en melodi nå som vi kommer til å urfremføre på konserten, sier Ingrid, som til vanlig går på Asker videregående skole.
Cathrine går på musikklinjen på Rud videregående.

– Vi vet at vi er vært heldige som bor her og har et så godt liv – det kunne like gjerne ha vært oss som fremdeles bodde på Filippinene og var rammet av denne tragedien. Nå bor vi her og har mulighet til å hjelp, sier Ingrid Emmariza Aarskog.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.