Skip to main content

Klart for bygging av demenslandsby til 735 millioner

SLIK SKAL DET BLI: Carpe Diem demenslandsby skal ha totalt 158 bo – og behandlingsplasser for personer med demens. Det er entreprenørselskapet Hent as som har fått jobben til 735,5 millioner kroner. ILLUSTRASJON: NORDIC OFFICE OF ARCHITECTURE

Bærum kommune har skrevet kontrakt med Hent as for bygging av demenslandsbyen på Dønski.

735,5 millioner kroner er kostnadsrammen for den nye demenslandsbyen som har fått navnet Carpe Diem. Onsdag skrev ordfører Lisbeth Hammer Krog under kontrakten med Hent as ved prosjektleder Mathias Aasland.

Utbyggeroppdraget for demenslandsbyen omfatter et bokollektiv for personer med demens med 17 bofellesskap à åtte boenheter, 22 ordinære bo- og behandlingsplasser, samt tilhørende fellesarealer og uteområder.

LES OGSÅ: Skal drive forskning i demenslandsby

HENT er en nordisk entreprenør som utvikler og utfører alle typer byggeprosjekter, de har blant annet ansvaret for nye Bekkestua skole som er under bygging.

Ifølge en pressemelding fra Bærum kommune er det tatt høyde for økte miljøkrav til prosjektet med blant annet solcellepanel og fossilfri byggeplass.

Carpe Diem demenslandsby skal være klart til innflytting i løpet av juni 2020.

Fersk navnevalg

I slutten av april grep politikerne øyeblikket og døpte landsbyen for Carpe Diem.

– Carpe Diem var blant de 128 innsendte forslagene. Vi lot det synke inn. Det var en del av en modningsprosess egentlig, sa Siw Wikan som sitter i hovedutvalg for bistand og omsorg for Høyre i Bærum etter navnevalget.

Carpe diem er opprinnelig en setning fra et latinsk dikt av Horatius, en metafor for nettopp å oppfordre mennesker til å nyte hver enkelt dag.

Carpe Diem demenslandsby 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.