Skip to main content

Klar for rullegress

SNART I MÅL: – TA har aldri vært tenkt for breddeidrett, til det er anlegget for stort og for dyrt. Dette er en arena for store anledninger, sier Diderik B. Schnitler, styreleder i Euforum.
SNART I MÅL: – TA har aldri vært tenkt for breddeidrett, til det er anlegget for stort og for dyrt. Dette er en arena for store anledninger, sier Diderik B. Schnitler, styreleder i Euforum.

Telenor Arena kjøper eget kunstgress, som de vil rulle ut ved behov. De mener at konflikten med kommunen nå er løst.

– Vi har løpende dialog med Norges Fotballforbund (NFF) om store arrangementer i Telenor Arena. Jeg snakket senest med Kjetil Siem om dette på tirsdag, sier Diderik B. Schnitler, styreleder i arenaeier Kjell Chr. Ulrichsens selskap Euforum.

– Så nå er vi klare til å gå til innkjøp av et skikkelig kunstgress med Fifa-kvalitet, trolig for 3–4 millioner kroner. Det vil vi ha permanent tilgjengelig for store anledninger i fremtiden, sier Schnitler.

Beslutningen om å kjøpe gresset ble tatt etter at Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog bekreftet overfor Budstikka onsdag at «rullegress» er godt nok for TA – forutsatt at det er permanent tilgjengelig, og tidvis i bruk.

– Aldri tenkt for breddeidrett

Schnitler er glad for ordførerens presisering etter det han oppfattet som uklare uttalelser fra varaordfører Ole Kristian Udnes onsdag.

– Vi kan nå fint leve med formannskapets vedtak, det er jo helt i tråd med den løsningen vi selv har foreslått, fastslår styrelederen.

LES OGSÅ: Politikerne er tause om hva kunstgress-vedtaket deres betyr

Han avviser at høy baneleie vil begrense bruken.

– Det hadde vært en problemstilling dersom vi skulle fortsatt å leie inn rimelig gress fra Vikingskipet for å subsidiere Snarøya Cup og tilsvarende arrangementer. Men politikerne ønsker ikke en slik leiemodell. Nå blir det færre slike arrangementer, i og med at vi ser oss nødt til å investere i eget kunstgress for å bli ferdige med denne saken – uavhengig av juridiske standpunkter, sier Schnitler.

– TA har aldri vært tenkt for breddeidrett, til det er anlegget for stort og for dyrt. Dette er en arena for store anledninger, landskamper og slikt, og det skal vi skape sammen med NFF og andre, supplerer han.

Baneleie: Halv million

Ulrichsens mann understreker at en rullegressmatte på Fornebu blir kostbar å drive, og at baneleien raskt kan komme opp mot en halv million.

– Leieprisen på Ullevaal ligger i dag omkring 400.000 kroner, mens NFF betalte nærmere 600.000 per gang for kvinnecupfinalene som ble arrangert i TA i 2010 og 2011, sikkerhet og renhold inkludert. Det er det det koster å mobilisere en slik bane.

Se Budstikkas temaside om Telenor Arena

– Og på toppen kommer prisen for å rulle ut og rulle inn gressmatten?

– Ja, men vi har ingen planer om å fakturere for dette. Vi kommer til å ligge under selvkost, signaliserer Schnitler.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.