Skip to main content

Kjøpesenteret på Fornebu er vekstvinner

FORNØYD: Senterleder Elisabeth Selvik Hjelle har grunn til å smile. Ingen av landets 60 største kjøpesentre økte mer enn dem.

Fornebu S økte mest i første halvår av de fem største kjøpesentrene i vårt område. Generelt ligger kjøpesenter-veksten i Norge på et lavt nivå.

Det skriver Finansavisen onsdag. Fornebu S har størst prosentvis vekst av samtlige av de 60 største sentrene i landet. De øker også mer i kroner enn giganten Sandvika Storsenter: 56 millioner kroner i vekst på Fornebu, mot 23 millioner kroner i Sandvika.

I første halvår hadde Norges 60 største kjøpesentre en omsetningsvekst på 1,5 prosent, som er den samme som i første halvår i fjor.

Slik er omsetningsveksten:

  • Sandvika Storsenter: + 1,6 %
  • CC Vest: + 3,9 %
  • Liertoppen kjøpesenter: + 1,8 %
  • Trekanten Senter: + 3,2 %
  • Fornebu Senter: + 17,8 %

LES OGSÅ: Her klippes snoren for Askers nyeste nærsenter

Trendskifte

Handelsanalytiker Tore Kvarud i Kvarud Analyse tror ombygging på flere kjøpesentre er en forklaring på den lave snittveksten på landsnivå.

– Hvis vi skiller mellom før og etter finanskrisen, så ser vi et trendskifte med mye lavere vekst, påpeker han til avisen.

Lav prisvekst og netthandel er noen av forklaringene han trekker frem.

– Ellers har nok ikke varmen vært gunstig for kjøpesentrene, fordi dette været ikke stimulerer til shopping, sier han.

 

En liten økning

Kjøpesenterdirektør Thomas E. Rønning i Olav Thon Gruppen sier at snittøkningen hos dem har vært på to prosent.

– Sandvika Storsenter har hatt en god start på i år, etter større ombygging i fjor. Der har både omsetning og besøkstall økt, konstaterer Jar-mannen overfor Finansavisen.

Han innrømmer at netthandelen åpenbart tar omsetning fra kjøpesentrene og de fysiske butikkene.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.