Skip to main content

Kjell Inge Røkke har 10 milliarder i formue og skattet over 100 millioner kroner

INGEN OVER: Kjell Inge Røkke fra Konglungen er landets rikeste og den som betaler desidert mest skatt i Asker.

Igjen er Kjell Inge Røkke fra Konglungen landets desidert rikeste. Men formuen hans har krympet med rundt 1,8 milliarder på ett år.

I skattelistene fra i fjor sto Kjell Inge Røkke med 11,8 milliarder i formue. I årets oppgjør står 57-åringen bokført med drøyt 10 milliarder i formue. Dette holder fortsatt til å være landets rikeste, med god margin.

Asker kommune nyter også godt av å ha landets rikeste boende i sin kommune. Med 101 millioner kroner i skatt, er Røkke kommunens største skatteyter. Nummer to på denne listen er Joakim Varner med drøyt 29 millioner kroner i betalt skatt foran storebror Marius Varner som betalte rett under 29 millioner kroner i skatt.

Søk per postnummer:

Finansmann eier mest i Bærum

I Bærum er det få endringer helt i toppen av de med mest formue. Finansmannen Erik Must fra Høvik troner øverst med en formue på 1,2 milliarder. Investor Kim Wahl fra Snarøya er nummer to med 980 millioner kroner i formue.

Pareto-topp Anders Endreson fra Jar betaler mest i skatt i Bærum med drøyt 30 millioner kroner. Kim Wahl og Erik Must er på andre- og tredjeplass med henholdsvis 19,5 og 14,1 millioner kroner i betalt skatt i 2014.

Asker-mann tjente mest

McKincey-sjef Tore Myrholt fra Nesøya er den i Asker og Bærum som tjente mest i 2014 med 74,4 millioner kroner. Anders Endreson fra Jar tjente nest mest i våre kommuner med 67,2 millioner kroner.

Hva med deg og meg?

Nøkkeltallene for skatteoppgjøret viser at hver innbygger i Bærum hadde en gjennomsnittlig formue på 1,18 millioner kroner. I Asker er dette tallet 1,34 millioner kroner.

På inntektssiden tjente askerbøringene i gjennomsnitt 412.000 kroner, mens snittet i Bærum er litt høyere med 431.000 kroner. Bæringene betalte i snitt 162.000 kroner i skatt, mens snittet i Asker er 155.000 kroner.

Formuestoppen Asker - topp 25

 

 

Formuestoppen Bærum - topp 25

Les flere artikler