Skip to main content

Kjærlighet, håp og varme fylte torget

MARKERING: Tirsdag fylte Askers befolkning torget til markering med apeller, fakler, lys og blomster til minne om tragedien på Utøya og i Oslo. FOTO: ANETTE ANDRESEN
MARKERING: Tirsdag fylte Askers befolkning torget til markering med apeller, fakler, lys og blomster til minne om tragedien på Utøya og i Oslo. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Torget i Asker var tirsdag kveld fylt med over 5000 mennesker som sammen ville minnes tragedien på Utøya og i Oslo.

– Jeg har ingen ord som ikke allerede er sagt. Bare masse følelser, sa ordfører Lene Conradi som hadde tatt turen fra Sørlandet for å være med på markeringen.

Del på Facebook

Stor takk

Og det ble en følelsesladet time der askerbøringene hadde samlet seg på torget med fakler og roser.

-Kjære Ap og AUF, ta imot våre inderlige kondolanser, sa Conradi og rettet en stor takk til statsministeren og kongefamilien for hvordan de har taklet situasjonen.

Aps gruppeleder i Asker, Ole Willy Sandbekk uttrykte glede over å kunne dele sorgen med så mange og vise medfølelse for de etterlatte og pårørende etter tragediene. Han understreket at etter de grufulle som skjedde, så er det det motsatte av det gjerningsmannen ønsket som nå skjer når vi nå står mer samlet enn tidligere.

Initiativet

Mellom appellene fremførte Stine Borgund og Anna-Lisa Hosen Kurmordzie sang som understreket stemningen denne sommerkvelden.

Initiativtagerne Camilla Larsen Johansen og Julia og Sheela Lysgaard Shirazi ble rost for initiativet til markeringen. Stor takk ble også rettet til mannskapene fra ambulansetjenesten, Røde Kors, politiet og brannvesenet som hadde deltatt i det tunge arbeidet både i Oslo og på Utøya. De som bak scenen med blomster og tente lys.

Petter Nome ledet arrangementet.

Nytter å kjempe

– Tro, håp og kjærlighet skal stå som overskrift over det vi ser utvikle seg over det ganske land i disse dagene etter terrorhandlingene; Tro på at ingen skal få lov til å stoppe oss fra å leve i et fritt demokratisk Norge. Håp om at det nytter å kjempe videre for et rettferdig samfunn. Og kjærlighetens krefter som ligger der som gudeskapte krefter; de hjelper oss til aldri å miste hverken håpet eller troen, sa sogneprest Marit Skaar Skogesal.

Angrep på oss alle

Stortingsrepresentant Marianne Aasen (Ap) påpekte at det vil ta lang tid før vi kommer til å fatte omfanget av det som skjedde. – Angrepet var ikke et angrep på Arbeiderpartiet. Det var et angrep på oss alle. Men vi lar oss ikke stoppe. Sammen skal vi komme oss gjennom dette. Kjærligheten er sterkere enn hatet, understreket hun.

Etter appellene sang alle «Ja vi elsker dette landet» før det dannet seg et langt folketog mot Pyramiden der det ble lagt ned tusenvis av blomster og lys.

– Helt fantastisk, var Conradis konklusjon

– Utrolig at så mange kom, var kommentaren fra Camilla Larsen Johansen og Julia og Sheela Lysgaard Shirazi som sammen med Fredrik Annaniassen gjorde arrangementet mulig.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.