Skip to main content

Kattepine for Dyrenes hus i sommer

PUS UTEN HUS: – Har noen plass til Isis og de andre kattene som nå må ut av Dyrenes hus? spør Siri Hall, nestleder i Dyrebeskyttelsen Oslo og omegn/Dyrenes hus.
PUS UTEN HUS: – Har noen plass til Isis og de andre kattene som nå må ut av Dyrenes hus? spør Siri Hall, nestleder i Dyrebeskyttelsen Oslo og omegn/Dyrenes hus.

Hjemløse katter og kaniner står uten et nytt sted å bo når leiekontrakten til Dyrenes hus på Eiksmarka går ut 30. juni.

– Situasjonen er fortvilt, vi trenger minst 30 fosterhjem for å ha nok steder til dyrene i sommer, sier Siri Hall, nestleder i Dyrebeskyttelsen Oslo og omegn/Dyrenes hus.

Hun stryker over en katt som maler lykkelig uvitende om at hun ennå ikke har noe sted å bo om mindre enn to uker.

Stabler med tomme kattebur står klare utenfor det røde huset på Eiksmarka, der hjemløse dyr har bodd midlertidig i over 20 år. 30. juni går imidlertid leiekontrakten med grunneier Løvenskiold Eiendom ut. Dermed må dyrene ut.

Åtte kandidater

– Vi er i dialog med kommunen for å finne et nytt sted, men vi har ennå ikke signert noen ny kontrakt. Nå haster det, vi frykter hvordan det vil bli for dyrene hvis vi ikke får et nytt sted før langt ut på høsten, sier Hall.

Hun forteller at kommunen har blinket ut åtte potensielle hus som ny adresse for de omplasserte dyrene, først og fremst nedlagte barneparker i Bærum.

LES OGSÅ: Dyrenes Hus har betalt 22.000 kroner i advokatutgifter for hver katteplass

Et par aktuelle adresser står nå igjen. Foreningen har siden årsskiftet visst at kontrakten med Løvenskiold ikke kom til å bli fornyet.

– Hvorfor har dere ikke funnet et nytt sted for Dyrenes hus ennå?

– Det tar tid å finne noe som egner seg, vi er avhengig av å ha nok plass både inne og ute. Nå trenger vi kommunens hjelp til å få dette i land så fort som mulig, sier dyrebeskytteren. Hun peker på at foreningen trenger både akuttmottak for dyrene og kontor for administrasjonen for å kunne drive virksomheten sin.

Kattefangere

– Jeg har tro på at vi skal klare å finne en god løsning for et nytt hus for omplasserte dyr, forteller Svein Finnanger, tjenesteleder for natur og idrett i Bærum kommune.

Eiendomsavdelingen i Bærum bekrefter at det ennå ikke er inngått noen kontrakt, men at det fra kommunens side er en prioritert oppgave å få laget en kontrakt før sommerferien. Det blir så opp til Dyrenes hus å tilpasse stedet til sitt behov og få nødvendige godkjenninger.

– Vi har jobbet intenst siden mars for å få omplassert dyrene, vi er ennå ikke helt i mål. Og vi prøver å fange halvtamme katter som er vant til å spise og sove hos oss, det er ikke lett, sier Siri Hall.

LES OGSÅ: Veterinær siktet for bedrageri etter dumping av dyr

Hun etterlyser intenst flere fosterfamilier for midlertidig omplassering til ny adresse for Dyrenes hus er på plass.

– Det er ille at flyttingen skjer nå, sommeren er høysesong for hjemløse katter. Nå som vi ikke kan ta imot dyr de nærmeste månedene, er jeg redd det vil oppstå stammer av villkatter – til lidelse for kattene og sjenanse for omgivelsene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.