Skip to main content

Kåre Conradi: – Spennende å forsvare feil valg

Sammen: Kåre Conradi har hovedrollen i «Komplottet» på Riksteatret og spiller mot Ulrikke Døvigen. BEGGE FOTO: EVA GROVEN
Sammen: Kåre Conradi har hovedrollen i «Komplottet» på Riksteatret og spiller mot Ulrikke Døvigen. BEGGE FOTO: EVA GROVEN

Kåre Conradi raver ruset over scenen og tafser på skuespillerkollega Ulrikke Døvigen. Men privat er det bare Lene Marlin som teller.

Conradi (43) fra Nesøya forbereder seg på hovedrollen i «Komplottet».

Som tv-vert for kanalens heteste talkshow, åpner han latterdøren med vitser. Bak scenen forsyner han seg med stimuli fra sprit til speed. Det går rimelig bra, til han treffer to undersøkende journalister som lokker ham inn i en felle.

– Det er spennende å forsvare feil valg, sier Conradi.

Kikker inn vinduet

Han sitter på hotellsengen og ser ut over storbyen. Tilskuerne kikker inn vinduet. Der flyter det av drikkevarer mens dramaet skrider frem.

Etter premieren i Oslo neste onsdag, skal troppen fra Riksteatret vise forestillingen 40 spillesteder rundt omkring i landet.

Forlovet

Da Conradi takket ja til hovedrollen, sa han samtidig ja til å sette seg på turnébuss og reise rundt i Norge, langt fra samboeren Lene Marlin, som han forlovet seg med på julaften i 2013. Hvordan påvirker det bryllupsplanene?

– Det påvirker ikke i det hele tatt, for vi har ikke satt noen dato ennå. Vi har det veldig fint. Og det er hyggelig å være forlovet, sier Conradi og smiler.

LES OGSÅ: Conradi og Marlin gifter seg

På scenen spiller han mot Ulrikke Døvigen, som er oppvokst i Lommedalen. Selv om de vokste opp få kilometer fra hverandre, så traff de hverandre første i voksen alder da de spilte inn film sammen.

Felles film

– Det var lite reising mellom Nesøya og Lommedalen, spøker de.

Selv om Døvigen for lengst har forlatt Lommedalen, ferierer hun fremdeles på stedet hun kaller «Jordbærhaugen».

– Det ligger langt inne i dalen, og jeg regner det som barndomshjemmet mitt, selv om det nå er hytta vår, sier hun.

Det er ingen hemmelighet at teatersjef Ellen Horn lenge har ønsket Conradi til teateret. Men han er aktiv, ettertraktet og opptatt.

LES OGSÅ: - Denne sjarmørrollen takler han bra

Forrige sesong hadde han hovedrolle på Nationaltheatret, og før det sang han i musikaler. Det haster for henne å presentere skuespilleren for publikum, fordi hun snart går av etter ti år i sjefsstolen.

– Denne rollen er så å si skreddersydd for Kåre Conradi. Han har mangslungne kvaliteter, integritet og har opplevd dette selv, sa hun.

Etter hver forestilling vil lokale redaktører legge opp til etikkdebatt om hvor langt journalister kan gå for å få en god historie.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.