Skip to main content

Kan bli ilagt gebyr

REVET: Arne Vigeland hyret arbeidere til å rive halvparten av uthuset til naboene Roger og Wenche Waage på Nesøya.

Dersom husriver Arne Vigeland nå søker om å rive naboens uthus på Nesøya, blir søknaden behandlet på lik linje med om han hadde søkt på forhånd.

– Søknad om etterhåndsgodkjennelse blir behandlet som om tiltaket ikke hadde vært gjennomført. Søker får med andre ord helt lik behandling uavhengig om det blir søkt før eller etter.

Det sier juristene Synnøve Dehli og Gudbrand Hasvold i plan- og bygningsavdelingen i Asker kommune.

LES OGSÅ: Huskapping kan bli ettergodkjent

– Uheldig

De presiserer at alminnelig prosedyre er at tiltakshaver alltid vil få muligheten til å søke om å få tiltaket ettergodkjent.

– Hva utfallet vil bli, vil vi ikke uttale oss om før en komplett søknad er sendt inn og behandlet, sier Dehli. Hun er imidlertid klar i sin mening om det som foregikk på Nesøya i helgen, der Arne Vigeland hyret arbeidere til å rive halvparten av naboens uthus.

– Det er uheldig at noen tar seg til rette på denne måten.

LES OGSÅ: – Halve uthuset lå på min tomt

Overtredelsesgebyr

Overtredelse av plan- og bygningsloven kan ha den følge at det vil bli ilagt et overtredelsesgebyr. I byggforskriften heter det at gebyret kan bli på fra 10.000 kroner til 200.000 kroner alt etter hvilken bestemmelse som kommer til anvendelse.

I løpet av kort tid vil Vigeland motta brev fra kommunen der han blir bedt om å redegjøre for hva som har skjedd og med informasjon om at han kan søke om ettergodkjenning.

LES OGSÅ: Kuttet naboens hus i to

Stoppet ikke rivingen

Det har kommet reaksjoner på at politiet som oppsøkte Vendla i helgen, ikke stoppet rivingsarbeidet.

– Vi fikk melding om rivingen klokken 11.45 lørdag og var på plass åtte minutter senere. Da var arbeidet allerede kommet så langt at det ikke var hensiktsmessig å stoppe selve rivingen, sier Stig Wettre-Johnsen, som leder operasjonssentralen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Han sier at politiet som var på stedet, ga ordre om å sikre bygningen slik at den ikke skulle brekke sammen eller rase ut samt at eiendelene som var bragt ut av bygningen skulle tildekkes med presenning.

– En times tid etterpå melder de tilbake at påbud om å sikre bygget var i gang. Da vi på nytt oppsøkte stedet klokken 15.26, meldte patruljen tilbake at sikringen var utført, sier Stig Wettre-Johnsen i politiet.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.