Skip to main content

Kamp om plassene i kulturhuset

ROCKEBAND: Plopp spiller for barn og voksne i Asker kulturhus, men ikke alle fikk plass i salen. FOTO: TRINE JØDAL

Da rockebandet Plopp inntok scenen i Asker kulturhus, var det et 20-talls små og store som måtte snu i døra.

Asker kulturhus hadde rekordstort besøk i fjor, med 33 prosent flere besøkende til barneforestillingene. Plopp var blant de som fikk mest besøk. Også denne søndagen var det flere interesserte enn plasser.– Det lønner seg å kjøpe billett på forhånd. Barnas kultursøndager er populære. Mange kommer tidlig for å tegne, gå på konsert og blir igjen for å herje i biblioteket. Dette blir en heldags opplevelse, sier prosjektleder Hilde Wahl i Asker kulturhus.

De som slapp innenfor dørene koste seg med rockebandet Plopp i multisalen, og barna deltok selv med sang på scenen.

LES OGSÅ: Jaktet på mulig Sp-leder i Sandvika

Klistremerker

– Jeg sang for å få klistremerker. De skal jeg klistre på mamma, sier Mathias Næss Tank-Nielsen (5) fra Borgen.

Sammen med kameraten gikk han selvsikkert opp på scenen. Guttene sang om Ole Brum. Akkompagnert med bass, elgitar, trommer og litt sangstøtte gjennomførte guttene sin opptreden med glans.

– Vi fikk tips om forestillingen fra naboen. Jeg er veldig imponert. Artistene er flinke til å engasjere barna, også er det litt for voksne, sier Mette Næss, som er mammaen til Mathias.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Neste par ut er søstrene Mia (4) og Marthea (9) Aamot fra Gjettum. De har tatt veien fra Bærum til Asker for å hilse på artistene, som de ble kjent med på påskeferie i fjor.

– Vi fikk nye venner, og ny musikk. Men det er ikke første gang vi reiser til Asker kulturhus, dette blir heller ikke den siste. Her er det hyggelig for barn, og sentrum er lett tilgjengelig. Åpnet og fint, forklarer jentenes mor.

– Jeg har aldri sunget for folk jeg ikke kjenner før. Det var gøy, sier Marthea. Men søstrene har sunget på kjøkkenet i Gjettum barnehage, og der var det noen hun ikke kjente.

Se bildeserien her.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.