Skip to main content

Kamp om karaflene på Stabekks loppemarked

MÅLRETTET: På loppemarked er det førstemann til mølla som gjelder. Dette bildet ble tatt på Stabekk skole lørdag morgen.
MÅLRETTET: På loppemarked er det førstemann til mølla som gjelder. Dette bildet ble tatt på Stabekk skole lørdag morgen.

Før klokken var halv ni lørdag morgen sto ivrige loppeentusiaster i kø foran Stabekk skole.

–  Det er alltid sånn. Når vi fjerner tauet, så løper de. Det er så gøy, DETTE ER SÅ GØY!

Styreleder i Smågardistene, Hilde Skjauff, er klar for sitt 24 loppemarked på Stabekk skole, og iferd med å sortere det aller siste i glassavdelingen - der hun skal tilbringe resten av helgen. Tilsammen 70 musikanter og deres foreldre er nå i sving for å sikre inntekter til korpset.

LES OGSÅ: Slik sikrer du deg skattene på loppemarked

Ekspert på glass

– Vi vet av erfaring at alle skal til karaflene. Det er det helt store her på Stabekk, sier Skjauff, som har sortert glasstøy ned til de minste eggeglassene.

– Jeg har gjennom årenes løp blitt ekspert på glass. Vi har et meget bra utvalg av Ittala, Magnor og Hadeland glassverk i år, reklamerer hun.

De som ikke stormer glassavdelingen setter som regel kursen mot sportsavdelingen eller superloppene, ifølge Skjauff. 

LES OGSÅ: Ber loppemarkedene gi restlageret til flyktningene

Superlopper er de litt ekstra fine tingene som gjerne går på auksjon.

– I år har vi trykk av Roald Wold, og et bønneteppe, blant annet, sier Skjauff.

Hvor mye Smågardistene tjener på et loppemarked vil hun ikke oppgi.

LES OGSÅ: Rekordomsetning for årets første loppemarked

Positivt med konkurranse

For de loppeinteresserte i Bærum og omegn er helgens loppemarkeder bare en kort tur unna hverandre. Foruten Smågardistenes loppemarked er det tilsvarende loppemarkeder på Levre, Haslum og Gjettum skoler. Sistnevnte lokker også med skramlekonsert for dem som investerer i gryter og noe å slå med. 

LES OGSÅ: Trond og Inger Marie på loppejakt sammen med hundrevis av andre

– Det er bare positivt med konkurranse, at vi er flere i såpass kort avstand. Det betyr egentlig at alle er innom alle. For oss er det ikkeno problem, sier Skjauff.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.