– Kommunen har ennå ikke sjekket fjordisen og vi har foreløpig ingen formening om når den vil være trygg nok til at vi kan merke den med løyper, sier leder av vei, trafikk og parkering i Bærum kommune, Christian Strandenæs til Budstikka.

Torsdag ettermiddag var det flere isfiskere ute på isen mellom Kalvøya og Høvikodden.

LES OGSÅ: Varsler opp mot en halv meter snø i løpet av tre dager

– Det er nok isfiskere som er spesielt godt kjente i området, vi fraråder folk å gå utpå. Vi er kjent med at isfiskerne er litt «gale» de sitter ofte helt ute ved iskanten. Men vi holder øye med isen og så snart det er forhold til det vil vi merke opp løyper, sier Strandenæs.

I vinter, som i fjor, vil det ikke bli merket løyper ut i Sandvika, men trolig fra Veritas og Høvikodden.

– Det er ikke mulig å gå ut fra Sandvika på grunn av utfyllingsarbeidene som pågår på Kadettangen, men det kan bli muligheter fra Høvikodden og Veritas hvor det er litt roligere forhold, sier Strandenæs.

Kommunen oppfordrer folk til å følge med på deres istelefon, men da Budstikka sjekket telefonen torsdag ettermiddag hadde den et varsel fra 6. mars i fjor, så den telefonen er for øyeblikket ikke oppdatert.

LES OGSÅ: – Overraskende gode forhold

Vær varsom på markavannene

Mange har plukket frem skiene og er ute i marka for å teste føret nå. Skiforeningen melder at det er store variasjoner på isforholdene på vannene i marka. De stedene hvor det er snø på isen kan det være ekstra vanskelig å vurdere forholdene. Foreningen måler isen før de kjører opp løyper over vannene.

– Vi anbefaler derfor publikum til å vente til det er staket løype over vannene før man begir seg utpå isen, skriver Skiforeningen i deres løypemelding torsdag.

Snø til helgen

Til helgen vil det kunne komme en del snø i Asker og Bærum.

– Lørdag kan det komme 5–10 centimeter med snø, søndag 15–20 centimeter og mandag noe av det samme. Det er mulig at snøen blir noe tyngre mot slutten av nedbørsperioden, forteller statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt.

Gradene vil fortsette på den blå siden av temperaturmåleren, men på søndag kan den altså så vidt bikke over på det røde.

Her er det skøyteis

Bærum kommune melder om skøytesis  på følgende baner: Barktomta, Belset skole, Bryn, Eikeli, Eiksmarka, Frembanen, Gjettum nord (Blåveisstien), Gommerud, Grav skole, Gullhaug, Hagabråten, Hammerbakken skole, Haslum skole, Helset NMA, Hosle skole, Høvik skolebane, Jong skole, Lommedalen skole, Løkeberg skole, Skui grusbane, Tanum skole, Vøyenenga skole, Øvre Toppenhaug og Åsterud grusbane.