Reagerer på høye fortauskanter

PUBLISERTE BILDER: Jens Måge la ut bilder av den høye fortauskanten på Instagram.

PUBLISERTE BILDER: Jens Måge la ut bilder av den høye fortauskanten på Instagram. Foto:

MDG-politiker Jens Måge fra Asker reagerer på de høye fortauskantene som anlegges ved Kadettangen i Bærum.

DEL

– Jeg ble helt perpleks da jeg kom syklende mandag ettermiddag og så hvor høye fortauskanter de lager ved Kadettangen. Dette er den naturlige sykkeltraseen vi bruker på vei til Asker. Myndighetene burde ha tatt lærdom, mener Måge og henviser til uhellet på Gyssestad i juni da en mann deiset i bakken og skadet skulderen fordi han ikke la merke til den nye fortauskanten som var anlagt der.

Tilfeldig?

Nå etterlyser Måge en helhetlig plan for syklistene, uavhengig om det kommer en ny E18 eller ei.

– Det er mange utsatte steder i våre kommuner og alt virker helt tilfeldig. Det er rett og slett uansvarlig av myndighetene å ikke prioritere trygge sykkelveier og samtidig prate varmt om store ambisjoner for sykkel. Dette må inn i alt planarbeid fremover. Det skjer altfor mange ulykker med syklister involvert, sier Jens Måge.

LES OGSÅ:

Sykkelpendler refser veimyndighetene

Rullestolbruker hisset seg opp. Nå er sykkelpark-adkomsten bygget om 

Prosjektleder Ellef Ruud i Bærum kommune kan fortelle at det vil komme et opphøyet gangfelt ved Kadettangen og da vil det ikke lenger være høye kanter.

– Entreprenøren har 14 dager for å ferdigstille arbeidet. Vi skal prøve å få ordnet en bedre provisorisk løsning enn nåværende situasjon, lover Ruud.

Artikkeltags