Hvem reddet Siri opp av Sandvikselven?

MATMOR OG SNOOPY: Siri Blendheim og dachsen Snoopy er vel hjemme igjen etter en tur som ble langt mer dramatisk enn de hadde forestilt seg.

MATMOR OG SNOOPY: Siri Blendheim og dachsen Snoopy er vel hjemme igjen etter en tur som ble langt mer dramatisk enn de hadde forestilt seg.

Da hunden hennes falt i Sandvikselven hoppet Siri (53) etter. Nå vil hun rette en takk til dem som reddet henne.

DEL

Tirsdag ettermiddag var Siri Blendheim (53) og dachsen Snoopy (16) i Sandvika for å mate fuglene i elven.

– Jeg vet at det ligger mange svaner under Rigmorbrygga og hadde tatt med brødmat som jeg ville gi til dem, forteller Blendheim.

Mens hun gjorde klar forsyningene, la ikke Blendheim merke til at også Snoopy var på vei mot bryggekanten.

– Han er nesten blind og døv. Før jeg forsto hva som var i ferd med å skje falt han utfor kanten og ned i vannet, som i sakte film, forteller hun.

Det skal ikke ha vært andre vitner til selve hendelsen.

– Det var min skyld, jeg fulgte ikke godt nok med, sier Blendheim.

LES OGSÅ: Mener bølger fra Skjærgårdstjenestens båt veltet kajakk

Måtte slippe taket

Gråvær og lave temperaturer til tross, Snoopys matmor var aldri i tvil om hva hun skulle gjøre.

– Han er den store gleden i livet mitt, jeg kunne jo ikke bare stå og se på at han druknet. Jeg tenkte ikke over konsekvensene, jeg bare hoppet etter, sier Blendheim.

Det hun ikke tok høyde for, var den strie strømmen i elven - og vannets forholdsvis lave temperatur. Likevel fikk hun tak i Snoopy, i noen få sekunder.

– Jeg klarte ikke å holde fast i ham, eller å få tak på bryggekanten igjen, til det var strømmen alt for sterk, sier hun.

Dermed måtte hun slippe hunden og prøve å redde seg i land.

Mens den gamle dachsen forsvant i motsatt retning, fikk Blendheim etter hvert tak i en badestige lenger ned i elven.

– Den manglet flere trinn under vann, så jeg kom meg ikke opp, forteller hun.

LES OGSÅ: Ta hensyn til dyrene – også på fjorden

Frossen og fortumlet

Blendheim anslår at hun lå i Sandvikselven i flere minutter.

– Mens jeg lå der tenkte jeg at dette kan være slutten. Jeg kjente at nå visner hendene og føttene mine snart, sier Blendheim, som skal ha ropt om hjelp så høyt hun klarte - flere ganger.

– Etter hvert hørte jeg en damestemme som sa «er det noen der» før hun kikket ut fra brygga. Og der lå jeg jo, sier Blendheim.

To damer og en mann skal ha samarbeidet om å få Blendheim opp av vannet.

– Mannen klatret ned stigen til meg og fikk dratt meg opp mens damene hjalp til så godt de kunne, sier Blendheim.

Da hun kom på land var Blendheim så frossen at hun etter eget utsagn ikke klarte å bevege seg.

– Alt jeg tenkte på var likevel Snoopy - og hvor han var hen. Men mannen som fisket meg opp av vannet mente han hadde sett en liten hund som klatret opp på Kjørbo-siden, sier Blendheim. 

Vil takke dem som hjalp henne

De samme personene som fikk henne opp av vannet skal også ha sørget for at Blendheim fikk låne håndklær og tørre klær hos Bærum sportsklubb.

– Trener for damelaget vårt sørget for at hun fikk på seg tørre klær, bekrefter kontorsjef i sportsklubben, Inger Breifossmo.

Redningsgjengen skal også ha fått tak i Snoopy, som ble tatt vare på av en fjerde dame, som fulgte opptrinnet fra Kjørbo-siden.

– Hunden min var i sjokk da jeg fikk ham tilbake. Han er fremdeles litt utafor, men jeg håper han vil komme seg, sier Blendheim.

Hun medgir at hun må ha vært litt i sjokk selv, og ganske så fortumlet over det som skjedde.

– Jeg klarte i hvert fall ikke å spørre de som hjalp meg om hva de heter eller hvordan jeg kan få tak i dem igjen. Jeg vil så gjerne få uttrykt min takknemlighet, sier Blendheim.

Derfor håper hun en etterlysning i lokalavisen kan føre frem. Hvis du er en av dem som hjalp Siri Blendheim, eller vet hvem det kan være, vil hun gjerne komme i kontakt. Enten direkte, eller via Budstikkas epost-adresse tips@budstikka.no

Artikkeltags