Skip to main content

Julen har inntatt butikkene

JULETRE: Ikea Slependen har allerede pyntet juletrærne. BEGGE FOTO: LARS H. BRYNE
JULETRE: Ikea Slependen har allerede pyntet juletrærne. BEGGE FOTO: LARS H. BRYNE

Det er omtrent ti uker til julaften, men høytiden har allerede inntatt butikkene i Asker og Bærum.

Kalenderen viser oktober, men juletrær, gavepapir og julemat har inntatt butikker og kjøpesentre.

Ikea Slependen er blant de butikkene som har startet tidlig. Varehuset har en stund solgt pepperkakedeig og andre julerelaterte matvarer, men onsdag begynte varehuset for alvor julesalget.

– Stor omsetning

Ikea har satt opp et gigantisk aktivitetstorg med julevarer i alle fasonger. Varehussjef Jan Erik Jacobsen forteller at mange kunder har i lang tid spurt etter disse varene.

– Det har jo blitt en tradisjon at vi starter så tidlig, og vi merker også at salget går bra selv om det er lenge til jul, sier Jan Erik Jacobsen.

Han og kollegene går er travel tid i møte. Jul betyr masse kunder og stor omsetning for Ikea.
– Vi merker en veldig stor økning i forbindelse med julen. Da selger vi som regel mange andre ting enn det vi pleier resten av året. Men vi ser også at det mange som kjøper "vanlige" varer i juletiden. Det er for eksempel populært med nytt kjøkken til jul, forteller varehussjefen.

Søtsaker

Matvarebutikkene har også startet tidlig med julevarene. Blant annet er flere lokale butikker godt i gang med salget av julebrus og julemarsipan.

Robert Rønning, kommunikasjonsdirektør i Nidar, forteller til adressa.no at sjokoladefabrikken åpnet for at butikkene kunne hente julemarsipanen allerede i september-oktober.

– Grunnen til at vi starter distribusjonen så tidlig, er at det tar tid å få ut marsipanen til de rundt 4000 butikkene i landet. Derfor får noen butikker marsipan tidlig, mens andre får det senere. Vi har et mål om at alle butikkene skal ha fått varene i løpet av oktober, forklarer kommunikasjonsdirektør i Nidar, Robert Rønning.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.