Skip to main content

Julefreden har senket seg over boligmarkedet: Billigste bolig 1,6 mill – dyreste 32 mill

BILLIGST: En 44 kvadratmeter stor leilighet i Åmotlia i Heggedal er Asker og Bærums billigste bolig nå med en prisantydning på 1,6 millioner.
BILLIGST: En 44 kvadratmeter stor leilighet i Åmotlia i Heggedal er Asker og Bærums billigste bolig nå med en prisantydning på 1,6 millioner.

Boligmarkedet er på vei inn i juleferiemodus og tilbudet av hus og leiligheter er lavt nå.

De kommende 14 dagene er tiden med lavest omsetning i boligmarkedet i løpet av året. I januar tar seg opp igjen og det er ventet at tilbudet går betydelig opp i årets første måned.

På nettstedet Finn.no ligger det nå 344 boliger til salgs i Bærum og 70 i Asker.

LES OGSÅ: Her er det syv meglerkontorer på 200 meter

I Heggedal finner du for øyeblikket boligen med lavest prisantydning i Asker og Bærum, en leilighet i Åmotlia på 44 kvadratmeter til 1,6 millioner kroner.

På pristoppen ligger en 4,6 mål stor strandeiendom på Nesøya til 32 millioner kroner.

Den vesle boligen i Heggedal inneholder entré, stue, kjøkken, soverom, bad, innvendig bod samt bod på balkongen. I tillegg disponerer leiligheten en biloppstillingsplass i garasjen samt en kjellerbod.

LES OGSÅ: Slik skal Asker bygge rimeligere boliger

Tvangssalg

– Leiligheten har ligget ute en stund og prisantydning har vært 1,9 millioner. Nå er den satt ned til 1,6 og det ser ut til at den kan bli solgt nå, forteller daglig leder og eiendomsmegler Andreas Holck i Aktiv Eiendomsmegling.

Han forteller at det er litt spesielle omstendigheter rundt boligen fordi det er et tvangssalg.

Ved tvangssalg av en eiendom er domstolen (ved bruk av advokat eller eiendomsmegler som medhjelper), og ikke eieren, som står for salget av boligen. Grunnen til at salget foregår ved tvang er at eieren ikke har klart å betjene gjelden sin. Eiendommen selges etter begjæring fra en eller flere kreditorer med eksempelvis pant i eiendommen fordi eieren har misligholdt pantegjelden.

– Vi har tidligere fått inn et bud på 1,6 millioner, men bostyrer synes det er litt for lavt. Vi har de siste dagene fått inn nye bud og det er blitt holdt ny visning, sier Holck til Budstikka.

LES OGSÅ: Asker kommune har tomter til 3.000 boliger

Eiendommen i Øverbergveien er av de dyreste som er lagt ut for salg på Nesøya. Prisantydningen på 32 millioner kroner er bare 3 millioner lavere enn Reitan-villaen i Taglungveien som ble solgt tidligere i år for 35 millioner.

Det er imidlertid stor forskjell på boligene. Reitan solgte et nytt luksuspalass, mens huset i Øverbergveien er fra 1981 med et nyere påbygg.

– Eiendommen har ligget ute for salg en tid og den har vært litt av og på med annonsering. Det har vært en del interesse rundt stedet, men foreløpig har ikke prisen vært helt på nivå med selgers ønske, sa megler og daglig leder hos Privat Megleren i Asker, Carl Fredrik Solli til Budstikka tidligere i høst.

Det vil bli et stort press etter nyttår

Administrerende direktør Christian V. Dreyer i eiendom Norge sier til Finansavisen at det nå er et rekordfå boliger til salgs i Oslo-området.

– Det er grunnen til at vi tro det blir stort press i markedet i Oslo-regionen de første månedene neste år, sier Dreyer til Finansavisen.

LES OGSÅ: – Det er den dyreste eiendommen som er omsatt i Heggedal

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.