Skip to main content

Julebord gir viktig sosial binding

FOTO: PRIVAT

Å bygge sosiale bånd på jobb er viktig. Julebord er en av måtene å bygge slike bånd på.

Det sier Even Bolstad, daglig leder og pressetalsperson i HR Norge på Lysaker.

– Den som kan si «jeg har en bestevenn på jobb», har det mye bedre på jobben, og vil ha vanskeligere for å si opp, mener Bolstad.

LES OGSÅ: Dropper julebord etter oljenedtur

Nedbemanning og julebord

– I 2015 er det flere bedriter som bemanner ned. Bør slike bedrifter ha sosiale samlinger som julebord?

– Ja og nei. Det er viktig å sørge for at den delen av virksomheten med dem som er igjen faktisk går videre. Og at det er lov å ha det trivelig på julebord og ta konsekvensen av at livet går videre selv om man har mistet gode kolleger, sier Bolstad.

LES OGSÅ: Fortsatt ledige helger for julebord i Asker og Bærum

Kan se kritisk på kostnader

– På den annen siden kan det faktisk være anledning til å se kritisk gjennom kostnadssiden og kanskje oppnå samme positive effekter med en form for sosial markering og møteplass, men da i en mer avdempet form, synes Bolstad.

LES OGSÅ: De skal lære å kle seg og te seg i Norge

Bør ikke fleske til

– Å fleske til med «full pakke» og stort kostnadspådrag rett etter at mange har mistet jobben, kan fort i beste fall oppfattes som umusikalsk. Ikke bare av omverdenen men ikke minst av dem som er igjen, og har sett at gode kollegere har måttet forlate virksomheten begrunnet i behov for kostnadsinnsparing, mener Bolstad.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.