Skip to main content

Jobbet med barn - tiltalt for sexovergrep

Tok ut tiltale: Statsadvokat Irlin Irgens har tatt ut overgrepstiltalen mot en Asker-mann i 20-årene. Saken skal opp i Asker og Bærum tingrett på nyåret.
Tok ut tiltale: Statsadvokat Irlin Irgens har tatt ut overgrepstiltalen mot en Asker-mann i 20-årene. Saken skal opp i Asker og Bærum tingrett på nyåret.

En mann i slutten av 20-årene fra Asker er tiltalt for å ha begått seksuelle overgrep mot to mindreårige barn. I begge tilfeller skal ofrene være barn han skulle passe på.

Den første hendelsen skal ha skjedd en gang i tidsrommet januar 2007 til april 2008. Den andre skal ha funnet sted på sensommeren i fjor, ifølge tiltalen mot mannen.

Ved begge tilfellene hvor de påståtte overgrepene skal ha skjedd var mannen ansatt i stillinger som innbefattet kontakt med barn. Tiltalen omfatter likevel ikke straffebestemmelser for utnyttelse av stilling. Strafferammen for det mest alvorlige forholdet er 10 års fengsel.

Gjenåpnet

Mannen har tidligere vært etterforsket for det første overgrepet. Den gang ble saken henlagt.

– Den første saken er gjenåpnet på grunn av at det har fremkommet nye bevis, sier statsadvokat Irlin Irgens som har tatt ut tiltalen. Statsadvokaten legger til at mannen ikke erkjenner hverken straffskyld eller de faktiske forholdene slik de fremgår av tiltalen.

Ifølge Irgens, er det gjennomført dommeravhør av de to barna som skal ha blitt utsatt for overgrepene.

Mannens forsvarer, advokat Kjell Dagestad, ønsker ikke å kommentere saken før den kommer opp i retten, noe som er planlagt å skje over tre dager i midten av januar neste år. Heller ikke de oppnevnte bistandsadvokatene ønsket i går kveld å uttale seg om saken.

Barneidrett

Den tiltalte mannen er også engasjert i sentrale verv i en idrettsklubb, hvor også barn er blant medlemmene. Idrettsklubben er hjemmehørende i Asker kommune.

Ifølge en talsperson for klubben er det ukjent for dem at noen av deres mest betrodde personer skal være involvert i slike forhold som er beskrevet i tiltalen.

– Vi er ikke kjent med disse påstandene, og det kommer som en overraskelse når jeg får høre det. Det er urovekkende at vi har personer som angivelig skal ha gjort slike handlinger i vår klubb, sier vedkommende.

Idrettsledere må kunne fremvise politiattest før de får lov til å jobbe med barn. Dersom idrettslederen gjør seg skyldig i overgrep etter at attesten er utstedt, vil dette ikke bli fanget opp av klubben.

Normalt kan en politiattest i utgangspunktet ikke kreves fornyet, med mindre lederen settes til nye oppgaver med ansvar for mindreårige og/eller utviklingshemmede.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.