Siden 1990 har han for mange vært Veritas sitt ansikt utad.

Tirsdag 30. juni er Stabekk-mannen Tore Høifødts (61) sin siste arbeidsdag i DNV GL.

LES OGSÅ: Konsernsjef skal pendle i el-bil til Høvik

Ansikt utad for DNV GL

Som kommunikasjonsdirektør i det svært store internasjonale selskapet har Høifødt for mange blitt et ansikt utad for DNV GL.

– Jeg valgte å begynne i daværende DNV fordi jeg syntes det virket som en svært spennende virksomhet med muligheter både nasjonalt og internasjonalt. Jeg likte også veldig godt at det er en stiftelse med et viktig formål om å sikre liv og verdier. Og at man var opptatt av mer enn bare å fylle opp en pengebinge mest mulig, sier han.

LES OGSÅ: Veritas: Blir på Høvik i 100 år til

I fokus i London

– Du har håndtert all verdens presse – hva er det mest spesielle du har vært med på?

– Det må ha vært pressekonferansen i London i forbindelse med Brent Spar-saken i 1995. Brent Spar var en lastebøye for olje som Shell ønsket å senke i Nord-Atlanteren. Greenpeace aksjonerte og saken fikk overskrifter verden rundt. Daværende DNV (Det Norske Veritas) utførte miljøtekniske undersøkelser i den forbindelse. Høifødt møtte et pressekorps fra over 20 land, herunder BBC som annonserte konferansen på TV.

– Jeg var egentlig ikke nervøs. Utfordringen var å få stoffet presentert på en mest mulig forståelig måte.

LES OGSÅ: Bøyer seg for press fra Veritas

Kjente fjes

Han kan også se tilbake på møter med svært kjente fjes.

Han har møtt de fleste av verdens redere og flere kjente politikere som eksempelvis Kofi Annan, FNs syvende generalsekretær som fikk Nobels fredspris i 2001. Lech Walesa har han også møtt.

– Jeg møtte ham da han var president. Han besøkte oss på Veritas-senteret her på Høvik. Det var veldig morsomt han husket DNV GL godt fra da han i sin tid jobbet som elektriker på skipsverftet i Gdansk. Han kommenterte at Veritas ble opplevd som strenge og kompetente og at det var grundig arbeid som ble gjort.

Internasjonal jobbing

Han har både jobbet internasjonalt ute selv, og også jobbet med ulike kulturer ved hovedkvarteret på Høvik.

– Jeg føler jeg lærer veldig mye av å jobbe med ulike kulturer. Det jeg vel har lært er at det er viktig å være klar og tydelig slik at man ikke blir misforstått. Det er viktig å ha respekt for andres kulturer. Samtidig skal man heller ikke godta alt.

Jeg har eksempelvis opplevd at DNV GL har kunnet tilføre mye positivt i de landene vi er til stede. Dette gjelder eksempelvis å tilføre den skandinaviske ledelseskulturen inn i land som er vant til et rigid hierarki. Hierarkisk tankegang fører til at folk ikke tør å gjøre annet enn det de får klar beskjed om, og det er skummelt.

Mennesker som ikke tør å gjøre feil, blir heller ikke kreative. Og kreativitet er svært viktig for å kunne utvikle en virksomhet.

LES OGSÅ: Veritas bygger kontorbygg til 1,5 mrd - vil leie ut halvparten

Stasjonert i Singapore

Høifødt var selv i årene 2010-2012 stasjonert i Singapore.

– Singapore er selve nervesenteret i Asia, og svært mange selskaper har sitt hovedkontor for Asia der. En svært spennende og hektisk tid, sier Høifødt.

Han har også fått med på å gjennomføre den store fusjonen som gjorde DNV til DNV GL etter fusjonen med tyske Germanischer Lloyd.

Ulike sjefer

Høifødt har jobbet under fire ulike konsernsjefer på denne tiden; Sven Ullring, Helge Midttun, Miklos Konkoly-Thege og Henrik O. Madsen.

– De var alle veldig forskjellige med ulik stil. Men da Henrik nå skulle slutte, og ny sjef, Remi Eriksen fra Asker skulle starte, synes jeg det var et logisk og passende tidspunkt å si takk for meg.

LES OGSÅ: Veritas plukker de beste om sommeren

Starter for seg selv

Høifødt slutter likevel ikke å jobbe.

– Jeg starter nå mitt eget rådgivningsselskap som jeg vil drive fra Stabekk. Her er tanken å gi råd til selskaper som sliter med å formulere sin visjon på en tydelig og fornuftig måte, og dermed heller ikke får det beste ut av sine egne ansatte.

Gift med samme kone

Når han ikke jobber bor Høifødt på Stabekk med sin kone gjennom 38 år, Ranveig. Sammen har de tre sønner og en datter.

Høifødts hobby i alle år har vært å reise.

– Det har jo vært en flott hobby i den jobben jeg har hatt. For reise har jeg jo gjort hele tiden, smiler Høifødt.