Skip to main content

– Jeg skal lage stjerner av disse to

GOD KJEMI: Mens solen stekte utenfor jobbet disse tre med en helt ny låt. Carl Louis fra Snarøya, Ary som er nyeste medlem i Toothfairy-familien og produsent og låtskriver Paul Phamous. Foto: Nina Abrahamsen

Her samarbeider Carl Louis fra Snarøya og Ary om en helt ny låt med Grammy-vinner Paul Phamous fra Los Angeles.

I nydelig varmt sommervær søndag sitter Carl Louis fra Snarøya, Ary fra Oslo og Paul Phamous fra Los Angeles inne på Tanken i Sandvika og produserer en helt ny låt. At de går glipp av det fine været gjør absolutt ingenting.

– Det er utrolig kult å ha fått Paul til Norge og få jobbe med han og lære av han, sier Louis. Ary (21) er enig.

– Det er fantastisk å jobbe med Paul, han er mye bedre enn jeg trodde, sier hun.

Begeistringen er gjensidig og produsent Phamous er full av lovord og fete løfter.

– Disse to er toppen av de beste, jeg var fan før jeg kom hit. De er i tillegg utrolig lette å samarbeide med. Jeg er vanligvis veldig pirkete og kritisk - i utgangspunktet hater jeg alle. Men Carl og Ary er helt rå, fantastiske. Jeg gleder meg til å få dem over til USA og gjøre stjerner av dem. Du skal bli den neste Lorde, sier Phamous til Ary.

Målet hans er nå å etablere Lava Norge i samarbeid med Toothfairy, røper han.

– Det altfor tidlig å si noe om det, men han skal ha for engasjementet, sier Martin Schilde selv.

 LES OGSÅ: USA-giganter imponert av Toothfairy-artister 

SE BILDENE: Sjekk bildene fra Musikkflekken i går. 

LES OGSÅ: – Jeg håper at folk i bransjen ser at jeg gjør en fantastisk jobb 

Gratis tur

Phamous ble første gang invitert til Norge for å delta på By: Songs, en del av By: Larm. By: Songs ble arrangert av WhiteRoom i Asker, Tanken og Toothfairy for at internasjonale bransjefolk kan få møte og samarbeide med norske artister og produsenter.

– Jeg dro egentlig over fordi jeg fikk gratis billett og aldri hadde vært i Norge før, men så ble jeg fullstendig overveldet av disse musikerne. De er fantastiske, sier Phamous.

I dag og tirsdag er det artisten Frøders tur til å jobbe med den amerikanske produsenten, før han returnerer til USA på onsdag.

Da Toothfairy fredag kveld viste frem nykomlingene Ary, Carl Louis, Frøder og Daniela Reyes på Musikkflekken, var det storfint besøk i salen.

Jason Flom fra Lava Records er beskrevet som en av USAs mest suksessfulle platedirektører de siste 20 år, med navn som Lorde, Jessie J, Katy Perry, Sugar Ray, Kid Rock, Tori Amos, Matchbox 20 og Twisted Sister på CV-en. Med seg på Musikkflekken hadde han produsent og Grammy-vinner Paul Phamous.

Også de største plateselskapene var til stede, sammen med folk fra Spotify og Music Norway.

LES OGSÅ: Fotografen Trond elsker storm og tåke 

– De beste artistene i Norge

– Jeg vil gjerne takke Martin Schilde, jeg mener helt oppriktig at han har de beste artistene i hele Norge. Ikke bare er de talentfulle, men de har også stjernepotensial. Jeg gleder meg til å jobbe mer med ham, sier Paul Phamous.

Etter å ha sett Toothfairy-artistene på scenen fredag, var de amerikanske musikktoppene mektig imponerte.

– Blir det platekontrakt med noen av dem i nærmeste fremtid?

– Jeg håper det, virkelig. Så vi får se, sa Flom, som har planer om å returnere til Norge allerede til sommeren.

Toothfairy-sjef Martin Schilde mener samarbeidet med Tanken gjør at de kan hente internasjonale krefter hit og tilby booking og plateutgivelser hjemme.

– Man trenger ikke reise ut for å bli stor, sier han.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.