Torsdag 17. oktober reiste to somaliske søstre på 16 og 19 år fra Bærum med fly til Tyrkia. Samme kveld skal den fortvilte familien ha mottatt en e-post der søstrene skriver at de vil reise til krigsherjede Syria for "å hjelpe muslimene".

Søstrene er etterlyst via Interpol, og jentenes far har reist etter dem. NRK var i går kveld kontakt med søstrenes far, som da befant seg i Hatay-provinsen i Tyrkia, få mil fra den grensen til Syria.

Ifølge rikskringkasteren skal faren ha fått signaler om døtrene befinner seg i samme by, og at de foreløpig ikke skal ha kommet seg inn i Syria. Den fortvilede faren skal omsider ha oppnådd telefonkontakt med den eldste datteren.

LES OGSÅ: – 10 av 50 radikale islamister er fra Bærum

«Pappa, bare glem det. Det er for sent.»

– Hun tok telefonen da jeg ringte. Jeg prøvde å overbevise henne om at hun hadde gjort feil, men det gikk ikke. Hun avbrøt meg og sa: «Pappa, bare glem det. Det er for sent.», sier faren til NRK.

Etter denne samtalen har ikke faren fått kontakt med døtrene igjen. Han sier at han er sjokkert over at døtrene hans har begitt seg ut på den livsfarlige ferden mot Syria, og mener døtrene må ha blitt hjernevasket av en eller flere personer.

– Må ha blitt hjernevasket

– Begge to må ha blitt hjernevasket. Jeg vet ikke av hvem, men det må ha skjedd i Norge. Jeg kaller det hjernevasking når du blir overtalt av en eller flere personer som sier du må dra til Syria, å dø der. Det kaller jeg hjernevasking, sier faren.

Faren fra Bærum opplyser at den eldste datteren skal ha sagt at hun "har reist til Syria for å delta i jihad og kanskje dø der". Ifølge faren skal datteren ha sagt at hun er villig til å dø i både e-posten og i telefonsamtalen.