Skip to main content

– Jeg har aldri vært så ordløs og overveldet i hele mitt liv

BRUD BA OM HJELP: Silje Anitra og Jacob skal gifte seg, men har ikke råd til å holde et bryllup. Nå har hun fridd til folk på Facebook.

Da Silje Anitra Garfalk forsto at hun og kjæresten Jakob ikke hadde råd til å gifte seg, fridde hun til folk på Facebook.

Vi skal gifte oss i juli på studentbudsjett (jeg er lærling og forloveden min studerer molykylærbiolog på Uio). Bortsett fra lokalet, rådhuset og brudekjole (trenger hjelp til å syes inn) mangler vi ALT. Hvis noen har noe til overs som de har lyst å donere til oss, hjelper det masse, skrev Silje Anitra (35) for et par dager siden.

– Det var ren desperasjon! Jeg vil så gjerne gifte meg, men vi har knapt råd til vanlig mat. Derfor var jeg i utgangspunktet veldig flau over å be om hjelp, sier Silje Anitra.

Den lille bønnen postet hun på siden til Facebook-gruppen Gis bort i Bærum og omegn, en side for kjøp og salg av gjenstander.

LES OGSÅ: Naboene tro til da hagemøblene ble stjålet

Mange vil bidra

Responsen lot ikke vente på seg. Noen få timer etterpå var kommentarfeltet fullt av ivrige bæringer som ønsker å bidra til bryllupet:

Jeg har 200 telys du kan få, og så kan jeg stille med ett par kaker om du ønsker, skrver Sesilie Andersen Øie.

Vet ikke om jeg har så mye stasj, men kan hjelpe å brette servietter, plukke blomster og lage dekorasjoner av de og bake kake, skrver Nina Valen.

Hei, gratulerer med bryllupet. Jeg har 20 stk te-lys kopper + 20 til i en annen fasong som jeg brukte på 50-års festen min. De er deres hvis dere vil ha dem. Kan hentes på Gjettum, skriver Marie Louise Bucher Castro.

I tillegg var det mange som foreslo rimelige alternativer for bordpynt, mat og antrekk.

– Jeg har aldri vært så ordløs og overveldet i hele mitt liv. Dette er langt over min forstand, sier Silje Anitra.

LES OGSÅ: Theo (4) feiret bursdag med 6.808 gjester

– Grein hele dagen

Sammen med samboeren Jakob har hun fulgt med på kommentarene som har strømmet inn de siste dagene, og ja, det har kommet noen tårer underveis.

– I går var det en som tilbød seg å ordne brudebuketten min. Jeg satt og grein hele dagen, sier Silje Anitra.

LES OGSÅ: - Jeg tror jeg traff en nerve hos veldig mange

Nå blir det bryllup i Røde Kors-huset i Sandvika (tidl. Løkke restaurant, red. anm) for mellom 50 og 100 gjester.

I bryllupsgave ønsker brudeparet at gjestene har med hver sin matrett.

Vil være raus

Frisørlærlingen, som opprinnelig er fra Mosjøen, flyttet til Sandvika i januar. Da hun og Jakob bestemte seg for å gifte seg hadde de egentlig tenkt å gjøre det alene, stille og rolig, men fikk etter påtrykk fra venner lyst til å markere dagen.

– Jeg ønsker jo å gi Jakob et skikkelig bryllup, men siden jeg ikke kjenner så mange her sørpå har jeg følt meg veldig alene om planleggingen. Nå gjør jeg ikke det lenger, sier Silje Anitra.

LES OGSÅ: – Skikkelig overrasket over responsen

Sesilie Andersen Øie fra Hosle var en av dem som raskt tilbød seg å bidra til bryllupsfesten.

– Da jeg så posten på Facebook ble jeg varm om hjertet og følte veldig for å hjelpe. Det er ikke alle i Bærum som har like god råd. Derfor skal det litt ekstra til for å blottlegge seg på den måten Silje Anitra har gjort, sier Øie.

Foreløpig har hun tilbudt seg å bake ostekake, suksessterte og en langpanne, men hun vil gjerne møte bruden for å gjøre videre avtaler.

LES OGSÅ: «Champagnedamen» Solveig (90) drukner i blomster

– For meg handler det om å vise raushet overfor et medmenneske. Det er for lite av det i dagens samfunn. Alle sier de vil stille opp, men når det kommer til stykket blir det sjelden noe av, sier Øie.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.