Skip to main content

Jan Tore Sanner besøkte åpningen av Fontenehuset

INNVIES: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har tro på fontenehusene, og det setter daglig leder Kristin Walstad ved Fontenehuset i Asker pris på.
INNVIES: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har tro på fontenehusene, og det setter daglig leder Kristin Walstad ved Fontenehuset i Asker pris på.

To av medlemmene ved Fontenehuset innledet den offisielle åpningen med å fortelle om hvordan hverdagene deres var blitt bedre.

– Tidligere var jeg mye isolert. Etter Fontenehuset åpnet, har jeg vært her nesten hver dag, fortalte Solveig.

Et annet medlem var glad for at Fontenehuset ga henne faste rutiner og holdepunkter.

– Her får man oppgaver etter hva man orker, sa hun.

Daglig leder Kristin Walstad kunne konstatere at det var stappfullt i lokalene. Fontenehusets medlemstall er fortsatt økende, og er i dag 42. Men flertallet på åpningen var likevel inviterte gjester.

– Mennesker har ikke verdi på grunn av hva de gjør, men på grunn av sin eksistens. Dette er et hus med kontraster, understreket Walstad.

Prøv mitt liv

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner ble kjent med fontenehuskonseptet da han deltok i tv-serien «Prøv mitt liv» på TV2.

Der bodde han en periode sammen med Geir Karlsen, som siden ungdommen har slitt med depresjoner og sosial angst.

– Geir tok meg med til Fontenehuset, der jeg ble satt til å jobbe i skrubben, erindret Sannet, som likevel fikk et meget godt inntrykk av tilbudet.

LES OGSÅ: Fontenehuset i Asker får støtte

LES OGSÅ: Bærum kan få fontenehus – Askers åpner til våren

 

Ordfører Lene Conradi klippet snoren som markerte den offisielle åpningen, og benyttet anledningen til å lese Hans Børlis dikt «Ett er nødvendig».

Fontenehuset har imidlertid holdt åpent helt siden 18. april. De som har tilhold der er delt inn i tre grupper: ledelse, medarbeidere og medlemmer.

Hver morgen planlegges dagens aktiviteter. Noen må betjene resepsjonen, andre ordne med posten. Også rengjøringen av lokalene er det medlemmene som står for.

Arbeidstrening

Filosofien ved Fontenehuset er først å gi folk en plass å gå hvor de kan arbeide, og la arbeidstrening komme gjennom oppgavene de utfører.

Da Bærum kommunestyret i 2015 behandlet 2017-budsjettet ble det vedtatt et initiativ til opprettelsen av et fontenehus, som et arbeidsrettet rehabiliteringstilbud, i 2016.

Helsedirektoratet har nå gitt kommunen tilsagn om tilskudd til etablering av fontenehus.

Rådmannen skal i løpet av høsten utarbeide et opplegg for tiltaket i Bærum, senest ved fremleggelsen av 2017-budsjettet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.