Skip to main content

Jaktet ukjent sjåfør

FÅR IKKE SVAR: Asker kommune leide bilen som skal ha vært borti bilen til Monicha Grønvold Lunde. De har ikke besvart henvendelsene om episoden. FOTO: KNUT BJERKE

Bilen som bulket Monicha Grønvold Lundes elbil, viser seg å være utleid til Asker kommune.

Asker kommune har – Vi tar regningen . De vil betale reparasjonsskonstnadene til Monicha Grønvold Lunde.

– Jeg fant ut av det på mandag. Nå forsøker jeg å komme i kontakt med kommunen, forklarer Monicha Grønvold Lunde (36) til Budstikka.

Asker-kvinnen opplevde å – Jeg fatter ikke at en voksen person kan oppføre seg sånn . En lapp med kontaktinformasjon til bilføreren som var borti bilen hennes, var ikke å finne. To vitner hadde imidlertid sett hva som skjedde.

– Det kom en mann bort til meg. Han forklarte hva som hadde skjedd, men hadde ikke tatt registreringsnummeret på bilen, sier Lunde.

– Håper det løser seg

Den andre personen var en mann fra Lier. Han hadde fulgt etter bilen med den kvinnelige føreren, tatt registreringsnummeret på bilen og meldt det inn til politiet.

– Jeg ringte politiet, som skulle kontakte eieren av bilen, noe de ikke gjorde. Det var ved en ren tilfeldighet at jeg hørte om saken i ettertid, opplyser mannen.

Da han hørte om saken i Budstikka, tok han direkte kontakt med bileier Lunde.

Leasingbil

– Heldigvis dukket denne meldingen opp fra en svært hyggelig Lier-mann, sier Lunde.

Hun er takknemlig for hjelpen hun har fått fra politiet og den oppmerksomme Lier-mannen.

Bilen var registrert på et leasingfirma på Stabekk. Da Lunde tok kontakt, oppga de ikke hvem det var som hadde leid bilen.

– Om vanlige personer ringer oss, oppgir vi vanligvis ikke navnet på den som har leid bilen. Hvis bilen har vært involvert i noe kriminelt, henviser vi videre til politiet, sier Øystein Halsebø i ALD Automotive.

Lunde sier hun ikke ble henvist videre til politiet. Etter å ha forsøkt å møte opp hos firmaet personlig, tok hun kontakt med politiet selv.

Først da oppga leasingfirmaet hvem som hadde leid bilen. Det var Asker kommune.

LES OM FLERE SLIKE EPISODER: 

Har ikke hørt fra kommunen

Det var ikke Lunde forberedt på.

– Det er tragisk at en voksen person kan gjøre dette, sier Lunde.

Tirsdag kveld hadde hun, tross flere forsøk, ikke hørt noe fra ansvarlige personer i Asker kommune.

– Jeg håper kommunen setter oss i kontakt med kvinnen som forårsaket dette, slik at vi får fikset skaden på bilen min, sier Lunde.

Budstikka var tirsdag i kontakt med syv forskjellige ansatte i fire ulike kommunale etater, men ingen har ønsket å kommentere den aktuelle saken.

Asker kommune tok onsdag på seg – Vi tar regningen . De vil betale reparasjonsskonstnadene til Monicha Grønvold Lunde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.