Skip to main content

Inviterer til «ung tur» for å lokke unge ut

MED UTSIKTER TIL EN FIN TUR: Den første «Ung tirsdag» i rekken er en hodelykttur til Nordre Kolsåstopp. FOTO: MARIUS DALSEG SÆTRE/DNT
MED UTSIKTER TIL EN FIN TUR: Den første «Ung tirsdag» i rekken er en hodelykttur til Nordre Kolsåstopp. FOTO: MARIUS DALSEG SÆTRE/DNT

Bærum Turlag vil ha flere unge ut i skog og mark. Nå lanserer de egne ungdomsturer annenhver tirsdag.

– Helt siden Bærum Turlag ble stiftet har vi fått forespørsler om en egen ungdomsturgruppe. Og nå blir det endelig virkelighet, sier Ellen Næsje, prosjektleder i Bærum Turlag.

I ettermiddag går startskuddet for det helt nye tilbudet «Ung tirsdag» med hodelykttur til Nordre Kolsåstopp.

Uken etter blir det båltur til Nedre Gupu, og deretter frister ungdomsgruppen med en kulinarisk opplevelse – matlaging på primus.

– De som vil være med møter opp på busstasjonen i Sandvika klokken 17.00. Derfra tar gruppen buss til ukens startsted. Turene er gratis, men man må betale bussbilletten selv, opplyser Næsje.

LES OGSÅ: Hevder at stokker på tvers av turstier er bevisst sabotasje

Utstyrslager

Fire turledere, selv i alderen 16 til 30 år, er på plass. Flere av dem har erfaring fra Oslo, hvor man har hatt et eget tilbud til ungdom i flere år allerede.

I 2019 er planen å utvide ung-konseptet også i Bærum, med helgeturer, hytteturer og ute-overnattinger, kanskje klatring og kajakk også.

– Innholdet er det ungdommene som selv skal skape, sier Næsje, og legger til at man er i ferd med å opparbeide seg et utstyrslager slik at ungdommene kan låne nødvendig utstyr til turene som krever mer, som overnattingsturer.

LES OGSÅ: Høstlig familietur på under én mil

Bærum turlag 

Tilbud hele livet

– Ellers må man forsøke å kle seg etter hva slags tur man skal på. Men dette skal være et lavterskeltilbud. I første omgang sprer vi ordet i mediene og egne rekker, men etter hvert håper vi også å få med oss ungdom som ikke er så vant til å bruke naturen, og gjerne også ungdom med innvandrerbakgrunn, forklarer prosjektlederen.

Bærum Turlag ble stiftet i 2011, og er et lokallag i DNT Oslo og Omegn. Allerede året etter fikk de sitt eget turtilbud for barn og barnefamilier, Barnas Turlag.

– Vi har i flere år også hatt tilbudet Opptur for 8.-klassinger i Bærum, men det er det eneste tilbudet turlaget har hatt for ungdom til nå. Nå står ungdomssatsingen høyt på handlingsplanen i neste treårsperiode. Tanken i turistforeningen er jo at man skal ha et turtilbud hele livet, sier Næsje, og understreker at de gjerne tar med flere frivillige ungdommer i satsingen. Turlaget tilbyr også turlederkurs til dem som ikke har dette fra før.

– Vi mener dette er et viktig friluftstilbud i Bærum, og håper det kan føre til at flere ungdommer blir glade i naturen og friluftslivet, sier Næsje.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.