Skip to main content

Innvandrerkvinnene i «Moving Mamas»: – Vi vil låne ditt kontor

INNPASS I ARBEIDSLIVET.  Fra venstre: Sandra Tollefsen og Farzaneh Aghalo fra Sisters in Business, Kirstine Holst Jansen fra Moving Mamas, Ken Roger Evensen fra Asker Produkt, Lisette Romero fra Sisters in Business og Britt Villa fra Asker Produkt.
INNPASS I ARBEIDSLIVET. Fra venstre: Sandra Tollefsen og Farzaneh Aghalo fra Sisters in Business, Kirstine Holst Jansen fra Moving Mamas, Ken Roger Evensen fra Asker Produkt, Lisette Romero fra Sisters in Business og Britt Villa fra Asker Produkt.

«Moving Mamas» heter en gruppe innvandrerkvinner som gjerne vil låne kontorplass hos bedrifter i Asker og Bærum i tre måneder. Prosjektet skal få flere innvandrerkvinner i jobb.

Kvinner med innvandrerbakgrunn blir ofte stående utenfor ordinært arbeidsliv.

Moving Mamas er et initiativ som har holdt det gående siden 1. september i fjor, og som ønsker å endre dette, sier iniatitivtager er Kirstine Holst Jansen.

LES OGSÅ: Dette sier lokale politikere om innvandrerne

Vil være en trampoline inn

– Vi ønsker å være som en trampoline inn i norsk og lokalt arbeidsliv for innvandrerkvinner, sier Holst Jansen.

Mandag kveld besøkte hun «Den glade baker» i Asker. Med seg hadde hun en av kvinnene, Lissette Romero fra Peru.

Romero bekrefter at det ikke har vært enkelt å få innpass i ordinært norsk arbeidsliv, og er glad for tilbudet Moving Mamas innebærer.

LES MER:

Asker Produkt jakter venner

Ber Asker og Bærum ta i mot flere flyktninger

Låner og selger

Seks innvandrerkvinner er så langt ansatt. Konseptet er som følger: De får låne en kontorplass hos en ordinær bedrift. Her sitter de og produserer sine produkter.

Det første produktet er en skjærefjøl designet av Runa Klock, og der fjølen er høvlet og saget til først av Asker Produkt i Asker.

– Vi kan det med godt håndverk innen treproduksjon og synes det er en glede å samarbeide med Moving Mamas, sier Britt Villa, daglig leder hos Asker Produkt.

 

SAMARBEID: Lisette Romero fra Peru hos Moving Mamas med Ken Roger Evensen fra Asker Produkt.
SAMARBEID: Lisette Romero fra Peru hos Moving Mamas med Ken Roger Evensen fra Asker Produkt.

Ønsker kontakt

Og initiativtager Kirstine Holst Jansen ønsker kontakt med lokale bedrifter.

– Vi ønsker kontakt med bedrifter i Asker og Bærum der vi kan låne plass i tre måneder. Alternativt at vi kan besøke bedriften fire ganger i året for å selge våre produkter, sier Holst Jansen.

Den første bedriften Moving Mamas satt hos var Oslo-bedriften Amisto.

Positivt initiativ

Hovedaksjonær i næringsmiddelprodusenten Pals på Billingstad, Jens Raanaas var blant dem som lyttet til konseptet mandag kveld i Asker.

– Et bra og positivt tiltak, sier han.

Han utelukker ikke at det kan være aktuelt å la Moving Mamas komme på besøk, uten at han mandag kunne love noe.

Ikke permanent arbeidsplass

Moving Mamas er ikke ment som en permanent arbeidsplass. Men som en praktisk læringsarena og et springbrett videre inn i ordinært arbeidsliv, sier initiativtager bak Moving Mamas, Kirstine Holst Jansen.

– Det er ikke ment å være en permanent arbeidsplass, men en læringsarena og en trampoline inn videre i arbeidslivet, påpeker hun.

Prosjektet kan skaleres opp ved at kvinnene i dagens prosjekt lærer opp flere kvinner til å gjøre det samme.

Flere innvandrerkvinner inn

Et annet initiativ skodd over lignende lest, er «Vår Sofa» eller « Sisters in Business» som det nå heter.

Her er Farzaneh Aghalo fra Vollen og Sandra Tollefsen kreftene bak. Også her er målet å få flere innvandrerkvinner inn i arbeidslivet gjennom salg av tjenester og produkter.

Dette startet som et privat initativ i 2011, og i mars ble det etablerte som et kooperativ. I løpet av januar vil det skifte navn offisielt til «Sisters in Business.»

– Vår visjon er å skape en bedre hverdag for innvandrerkvinner i samfunn og arbeidsliv, sier Farzaneh Aghalo fra Vollen.

Moving Mamas Kirstine Holst Jansen opplyser at det er veldig relevant for Moving Mamas å rekruttere kvinner nettopp fra Sisters in Business.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.