Skip to main content

Innrømmer over 80 kilo hasj

HASJPLATER: Fem slike plater a 200 gram er en kilo. Mannen i 40-årene har erkjent oppbevaring av 80-90 kilo.
HASJPLATER: Fem slike plater a 200 gram er en kilo. Mannen i 40-årene har erkjent oppbevaring av 80-90 kilo.

En mann fra Bærum i 40-årene erkjenner oppbevaring av 80-90 kilo hasj. Politiet skal også ha gjort store pengebeslag hjemme hos han.

Anslaget mot mannen, og flere andre i saken, skjedde rett før jul i fjor, og politiet la straks et solid lokk på all informasjon i saken.Da Budstikka møtte opp på fengslingsmøter lille julaften ble vi kontant sendt på dør etter at politiadvokat Knut Skavang ba retten om en kjennelse for dette.

Forsvarer bekrefter

Det er forsvarer Benedict de Vibe som til aftenposten.no bekrefter at hans klient har erkjent 80-90 kilo hasj. Det er også beslaglagt et stort kontantbeløp.

– Det dreier seg om et millionbeløp. Pengene skulle leveres fra dem som skulle ha hasjen, til dem som leverte hasjen, sier mannens forsvarer Benedict de Vibe.

Han skal hevde at disse pengene ble hentet på en restaurant på Lysaker samme dag som politiet slo til.

– Han har forklart at pengene som ble beslaglagt var forhåndsbetaling for det beslaglagte stoffet som skulle ut til mottagerne, sier forsvareren til nettstedet.

– Syv-åtte kjøpere av hasjen

Han skal også ha sagt at narkotikaen skulle distribueres til 7-8 personer, men han har ikke ønsket å opplyse hvem som er leverandøren.

En kjennelse fra Asker og Bærum tingrett fra tidligere denne måneden er ikke unntatt offentlighet. I denne kommer det frem at det også er beslaglagt biler og andre gjenstander av stor verdi.

Politiet har ikke ønsket å kommentere saken overfor Budstikka.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.