Skip to main content

Innbruddstyv stakk da huseier varslet at det var noen hjemme

Sent fredag kveld overrasket en huseier den som forsøkte å bryte seg inn i leiligheten sin. Timer senere fikk politiet melding om at sto en ubuden gjest i en annen leilighet i det samme bygget.

Hendelsene skjedde i Korpåsen på Gullhella i Asker, i et bygg som inneholder flere leiligheter. Den første, som betegnes som et innbruddsforsøk, ble meldt i 22.30-tiden.

– Huseier hørte at en rute ble knust og at en hånd med hanske på kom inn av vinduet. Da tyven ble oppmerksom på at det var noen hjemme, stakk vedkommende fra stedet og løp inn i en bil, forteller operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

Politiet lette etter bilen, en grå Mercedes som kjørte i retning Asker, uten resultat. Personen som forsøkte å bryte seg inn beskrives som lav av vekst og med mørke klær.

Politiet har vært på stedet for å gjennomføre åstedsundersøkelse. Ifølge politiets logg skal en tilsvarende episode ha skjedd for en ukes tid siden.

Ukjent person i leiligheten

Klokken 03.16 ble politiet igjen tilkalt til samme bygg i Korpåsen, men denne gang en annen leilighet. Der hadde en ubuden gjest tatt tilhold.

– Vedkommende som bor i leiligheten fikk ikke kasta ut den ukjente personen. Vi sendte en bil dit, men mistenkte hadde forlatt stedet da vi kom frem, sier operasjonsleder Tor Grøttum.

– Ser politiet noen sammenheng mellom de to hendelsene?

– Ubuden gjest og innbruddsforsøk erto såpass ulike hendelser at vi i utgangspunktet ikke kobler dem, det er tilfeldig at det skjer så nært hverandre, sier Grøttum.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.