Skip to main content

Ingen nye korona-tiltak i Asker

Asker kommunes kriseledelse hverken strammer til eller letter på tiltakene for å stoppe spredning av koronaviruset. 

Foto: Joakim S. Enger

Kommunens kriseledelse viderefører smitteverntiltakene i ytterligere to uker. 

Kriseledelsen i Asker forlenger smitteverntiltakene de vedtok 30. september i ytterligere 14 dager. 

Det melder kommunen på sine hjemmesider. Frem til 28. oktober er dermed følgende anbefalinger fortsatt gjeldende i Asker: 

  • En sterk anbefaling om bruk av munnbind ved all bruk av kollektivtransport også innad i kommunene. Munnbindet skal brukes ved trengsel og når man ikke kan holde en meter avstand. Dette gjelder for alle personer over 12 år.
  • En sterk anbefaling om økt bruk av hjemmekontor for alle som kan – både offentlig og privat sektor.
  • En sterk anbefaling om ikke å arrangere eller delta på innendørs arrangementer, der det er flere enn 50 deltagere og det ikke er faste sitteplasser.

0,7 prosent tester positivt

Den siste tiden har gjennomsnittlig én ny person i Asker testet positivt på covid-19. Dette utgjør 0,7 prosent av dem som tester seg. 

Kommuneoverlege Meera Grepp sa hun likevel var bekymret for at det kan komme en regional smittebølge også i Asker, da kriseledelsen orienterte kommunestyret om koronasituasjonen tirsdag kveld.

– Det er en relativt stor sannsynlighet for at vi får et regionalt utbrudd, slik som andre kommuner har hatt. Det er nok litt tilfeldig at vi ikke har fått det her, uttalte hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.