Skip to main content

Ingen løfter om bedre bussforbindelse

BUSS: Få løfter fra Ruter.

Politikerne i nye Asker ønsker seg sterkt flere busser mellom Røyken, Hurum og Asker, men Ruter lover ingenting.

På fredagens møte i fellesnemnda for nye Asker var Ruter invitert til Asker rådhus for blant annet å orientere om «Busstilbud i nye Asker kommune fra 2020».

– Vi vil se på det. Utfordringen er at dette er lange og dyre linjer, sa Ruter-ansvarlig for Vestregionen, Robert Fjelltun, til ønsket om bedre forbindelse mellom Røyken, Hurum og Asker. Administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen sa at bedre bussforbindelse her er noe av det Ruter har aller mest lyst til å få til nå, men at kostnadene er problemet.

LES OGSÅ: Satser på flere lokale jobber

LES OGSÅ: Et forslag det er verdt å støtte

Ivar Granum fra Hurum, som er Aps førstekandidat i Asker ved høstens valg, påpekte at mange flere nå kommer til å reise mellom Hurum og Asker. Han ønsker seg en arbeidsbuss på strekningen Sætre-Asker.

– Vi tar det med oss og skal tilrettelegge så godt vi kan, sa Fjelltun.

Hurum-ordfører Monica Vee Bratlie (H) påpekte at Hurum er kommunen i Buskerud med mest bilbruk.

– Det skyldes at kollektivtilbudet er for dårlig. På dette møtet er vi tre fra Hurum, og vi kjører hver vår bil, sa hun. Askers ordfører Lene Conradi (H) påpekte at Tofte nå får mange flere boliger og arbeidsplasser, men heller ikke det ga noe konkret svar.

– Vi vil se på det, sa Fjelltun igjen.

Gir seg ikke

– Nå får vi i hvert fall bare ett kollektivselskap, ikke to som hittil. Så det kan ikke bli verre enn det er. Hvis ikke Ruter ser behovene selv, må vi hjelpe dem og trykke på, sa Ivar Granum til Budstikka etter møtet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.