Skip to main content

Ingen kunst å tone ned fargebruk

Mia har reist mye rundt i verden noe interiøret også bærer preg av. Utstilt står alt fra personlig ting og små skatter. Legg merke til den nydelige modellen av en utrigger fra Fiji foran speilet. De svarte trehyllene er et kupp fra Anouska.
Mia har reist mye rundt i verden noe interiøret også bærer preg av. Utstilt står alt fra personlig ting og små skatter. Legg merke til den nydelige modellen av en utrigger fra Fiji foran speilet. De svarte trehyllene er et kupp fra Anouska.

I sitt atelier er Mia Gjerdrum Helgesen til daglig omringet av fargerike kunstprosjekter. Derfor må boligen være en lun og harmonisk oase å komme hjem til.

– Innredningen er en kontrast til profesjonen kan man si, ler den anerkjente kunstneren, og forklarer at yrket hennes har bidratt til at hjemmet bevisst er tonet ned.

Både i fargebruk og interiør.

LES OGSÅ: Se fargeekspertens nye hjem

– I atelieret arbeider jeg konsentrert og intenst med farger og form. Da er godt å komme hjem til rolige og duse farger som ikke krever så mye oppmerksomhet. Hjemmet blir et sted jeg kan koble av og hvile øynene, sier Mia.

Se bildeserie fra kunstner-Mias hus her

Har stadig utstillinger

Kunstneren har nylig avsluttet et utsmykkingsprosjekt av hotellsuiter i New York.

Nå jobber hun med en separatutstilling i Ålesund kunstforening.

I tillegg er bildene hennes stadig å se i utstillinger i inn- og utland.

Til sandstranden i badekåpe

Leiligheten ligger i andre etasje i et moderne leilighetsbygg ytterst på Hvamodden på Nesøya.

Rett utenfor døren er det store og vakre grønt-arealer med både lekeplasser og turområde, samt en idyllisk strandperle.

– Vi tilbringer mye tid utendørs. Barna har alltid noen å leke med, og om sommeren kan vi bare tusle ned til sandstranden i sandaler og badekåpe, sier Mia.

Byttet ut hus med leilighet

I 2004 solgte Mia og mannen hus og hage på Nesøya og flyttet inn i det splitter nye leilighetsbygget.

Mia forklarer at valget handlet helt enkelt om hva de vil bruke tiden på i en ellers hektisk hverdag.

LES OGSÅ: Har et hus med mye hjerterom

– Det viktigste for oss er å være sammen med barna og reise. Ved å bytte ut ansvar for hus og hage med leilighet, har vi fått større frihet og fleksibilitet. Nå trenger vi ikke å bruke tiden på ting vi egentlig ikke vil gjøre – vi kan i prinsippet bare låse døren og dra.

Slo sammen to enheter

I 2008 ble naboleiligheten lagt ut til salgs.

Samtidig ventet Mia tvillinger, og ekteparet så muligheten til større plass for familien på snart fem, uten at de måtte flytte.

Trebarnsmoren tegnet selv planløsningen i leiligheten tilpasset familiens nye behov.

LES OGSÅ: Paret tegnet om ferdighuset før det var ferdig

– Vi slo oss gjennom et kjøkken og to vaskerom, og fikk en skreddersydd rominndeling for en aktiv familie. Barnas rom ble plassert ved siden av hverandre med tilhørende lekestue hvor de kan boltre seg fritt. Samtidig ble det mulighet til både større og bedre garderobeløsninger samt eget vaskerom.

- Det er litt bohemsk

Boligen er innredet både stilsikkert og personlig.

LES OGSÅ: Baserer innredningen på fargerike tekstiler

Mange av gjenstandene er unike reiseminner hentet hjem fra eksotiske strøk som blant annet Fiji og Tonga hvor ekteparet har reist.

Det meste av interiøret er i naturmaterialer som tre og stein og på veggene pryder store og stemningsfulle malerier, mange signert huseieren selv.

– Det er litt bohemsk her, men det er samtidig viktig for oss at hjemmet er både oversiktlig og lett og holde i orden. Derfor har vi bevisst valgt å ha færre ting og møbler og beholde den luftige følelsen i rommene.

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.