Skip to main content

IMDI ber Asker og Bærum ta imot flere flyktninger

FREMME: Disse asylsøkerne ved akuttovernattingen på Vardåsen i Asker er bare noen av de tusener som har søkt asyl i Norge i år.
FREMME: Disse asylsøkerne ved akuttovernattingen på Vardåsen i Asker er bare noen av de tusener som har søkt asyl i Norge i år.

Kan dere ta imot 121 flyktninger til i 2016? spør IMDI nå i brev til Asker og Bærum kommuner.

Siden sist IMDI sendte en forespørsel til kommunene  i august, har antall asylsøkere til Norge økt voldsomt.

Med det som bakteppe ber IMDI (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) nå norske kommuner om å bosette flere flyktninger enn før.

I slutten av november kom den siste forespørselen fra IMDI. Nå bes Asker og Bærum om å ta imot totalt 121 flere flyktninger enn IMDI ba om i august:

  • Asker kommune oppfordres til å bosette 135 flyktninger i 2016, 48 flere enn IMDI ba om i august.
  • Bærum kommune bes om å bosette 280 flyktninger i 2016, 73 flere enn IMDI ba om i august.

LES OGSÅ:Krever sikkerhetstiltak rundt asylmottak på Lysaker

Enda flere i 2017

Norske myndigheter anslår nå at det vil være behov for å bosette totalt 18.000 flyktninger i 2016. Det er nesten 30 prosent flere enn tidligere anslått.

I 2017 venter myndighetene at behovet vil øke ytterligere, til 21.000 flyktninger. Det er nesten 60 prosent flere enn man tidligere gikk ut fra.

LES OGSÅ: Dette forretningsbygget skal bli asylmottak

Dermed varsler IMDI allerede nå at kommunene må være forberedt på nye forespørsler. "Det er stor usikkerhet knyttet til ankomster av asylsøkere i 2016 og 2017", presiserer IMDI i brevet til Asker og Bærum kommuner.

Enn så lenge ber IMDI Bærum bosette minst 330 flyktninger i 2017. For Askers del er tallet minst 160 flyktninger i 2017.

LES OGSÅ: Uvisshet på ubestemt tid

Bærums-rådmann sier ja

Allerede denne uken skal ekstra-forespørselen diskuteres av politikerne i Bærums utvalg for bistand og omsorg og barn og unge.

Bærums rådmann anbefaler politikerne å si ja til de 280 som IMDI nå ber kommunen om å bosette i 2016.

I Asker er forespørselen ennå ikke satt på sakskartet.

IMDI har bedt kommunene om svar innen 31. desember.

LES OGSÅ:

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.