Skip to main content

Ildkule over Bærum

Fredag morgen kunne man se denne ildkulen over Bærum.
Fredag morgen kunne man se denne ildkulen over Bærum.

En astroentusiast fra Voksenlia i Oslo filmet denne ildkulen som tok turen over Bærum fredag morgen. – Ildkulen er sett over Lier og Porsgrunn, sier Steinar Midtskogen.

– Ildkulen har gått over Bærum, og ikke falt ned. Det er mer sannsynlig at den kan ha falt ned over Stavanger, sier Steinar Midtskogen fra Voksenlia i Oslo.

Hver natt står kameraet på og filmer himmelen over Oslo- og Bærumsområdet. Fredag morgen fanget han opp ildkulen.

Telefon fra Porsgrunn

En ildkule er en meget lyssterk meteor som ofte etterlater en gasstripe på himmelen. Ildkulen kan være ledsaget av lyd, og banen avsluttes av og til med en eksplosjon, som finner sted i flere kilometers høyde. En ildkule kan ha diameter på mange hundre meter, ifølge nettsidene til Store norske leksikon.

– Ildkulene brenner som regel opp, men denne var nok ikke kraftig nok til at den har falt ned på bakken, sier Midtskogen.

– Jeg har fått telefoner fra folk i Lier og Porsgrunn som har sett ildkulen på vei mot vest.

Har du sett ildkulen? Tips oss her

Kontinuerlig kameradrift

Midtskogen kjører kamera på hver natt. Ifølge ham brenner ildkulene opp 50-100 kilometer over bakken. Når man ser dem, befinner de seg 400-500 kilometer over jordoverflaten.

–Slike ildkuler går nok over Bærum noen ganger i uken, men ofte er det overskyet eller kamera peker ikke i riktig retning. I løpet av det siste året har jeg sett ildkuler som denne tre ganger, sier Midtskogen.

Les flere nyheter her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.