Skip to main content

Ila-innsatt på frifot innhentet på rutebuss

Her på Ila fengsel og forvaringsanstalt skulle fangen ha rapportert tilbake tirsdag klokken 16, men var ikke å se. Han ble pågrepet onsdag ettermiddag.

Foto: KARL BRAANAAS

En innsatt på Ila som ikke kom tilbake etter permisjon, fikk bare én dag i frihet. Han ble fanget i en væpnet politiaksjon i Lørenskog.

– I utgangspunktet skulle han komme tilbake til Ila fengsel og forvaltningsanstalt klokken 16 i går ettermiddag, men da han ikke gjorde det ble han etterlyst rundt klokken 17, sier André Kråkenes i Oslo politidistrikt til Budstikka. 

Ifølge Kråkenes jobbet Oslo-politiet med saken i går og i dag, hvor de blant annet fikk informasjon om at han kunne dukke opp på Triaden kjøpesenter i Lørenskog. 

– Det var her han ble pågrepet av Øst politidistrikt i ettermiddag, forteller operasjonslederen. 

Mannen, som er i 50-årene, hadde fått innvilget en dagpermisjon.

– Han var ikke ansett som farlig og alt gikk udramatisk for seg, sier operasjonsleder Karianne Knudset i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Politiet var bevæpnet da de pågrep mannen på en buss i Lørenskog. Ifølge Knudset bar politiet våpen på bakgrunn av saken fangen sitter i fengsel for. 

– Dette var ikke en rømming, men en unnvikelse fra en dagpermisjon, sier Stig Storvik, regiondirektør i Kriminalomsorgen til Dagbladet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.