Skip to main content

Hyllet Bærum på "Åpen mikrofon" i Sandvika

Bjarne Hattestad fra Lysaker leste sin selskrevne tekst "Hyllest til Bærum" under Åpen mikrofon på Lille Scene i Sandvika lørdag. Klubb Kulquinox, Mariannes multikunst og Tekstuniverset, et leseverksted for de over 60 år, sto bak arrangementet.

Bjarne Hattestad fra Lysaker fremførte en litterær hyllest til Bærum på "Åpen mikrofon" i Sandvika lørdag.

– Jeg synes det er skrevet så få verk om Bærum, i alle fall som jeg har hørt om. Så jeg laget like gjerne et selv, sier Bjarne Hattestad (77) fra Lysaker.

Han fremførte en selskreven tekst kalt «Hyllest til Bærum» under Klubb Kulquinox, Mariannes Multikunst og Tekstuniversets "Åpen mikrofon" på Lille Scene lørdag.

I teksten snakket han om Bærums historie med kalkbrenning på Bærums Verk og Monets maling av broen i Sandvika, men også om turgleder i naturen på Sarbuvollen sør for Høvik og på Kalvøya.

Hattestad har gått på Tekstuniversets skrivekurs for de over 60 år, med Jorunn Solli fra Kolsås.

– Jeg elsker å skrive, og tenkte det ville være artig å være med her å fremføre egne tekster. Det er første gangen jeg er her, sier Hattestad.

 Første arrangement på Lille Scene

"Åpen mikrofon" har blitt arrangert i tidligere år på Løkkehaven. Årets arrangement er det første på Lille Scene i Sandvika. Nærmere 15 litteraturentusiaster; forfattere, diktere og hobbylyrikere fremførte, egne og andres dikt, upubliserte og publiserte tekster og prosa.

Åpen mikrofons medarrangør  Jorunn Solli fra Tekstuniverset synes kvelden hadde vært en suksess.

Kvalitet over kvantitet

– Jeg er virkelig fornøyd. Folk er så flinke. Vi er foreløpig ikke så mange, men her er det kvalitet over kvantitet som teller. Vi skal prøve å få dette til å bli en tradisjon, og håper at flere skribentspirer vil være med fremover, sier Solli.  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.