Skip to main content

Hydrogenbiler har rett til kollektivfeltet

FORSKJELL: Elbilene må forlate kollektivfeltet på E18 for klokken syv i morgenrushet, mens hydrogenbiler fortsatt kan benytte det.

Vegdirektoratet minner Ruter om at hydrogendrevne biler kan benytte kollektivfeltet på E18 hele døgnet.

I fjor høst mottok Vegdirektoratet henvendelser som kunne tyde på at noen buss- og taxisjåfører ikke er kjent med at hydrogendrevne motorvogner, som har bokstavkombinasjonen HY i kjennemerket, har lov til å bruke kollektivfeltet. Dette skal ha skapt trafikkfarlige situasjoner.

LES OGSÅ: Prestebolig ved Høvik kirke erstattes med stasjon for drivstoff

– Vi vil derfor oppfordre til at deres selskap gjør det kjent for selskapets sjåfører at hydrogendrevne motorvogner har rett til å bruke kollektivfeltene. HY-motorvogner ble ikke omfattet av de begrensningene som ble innført for el-motorvogner på ring 3 og E18 i Oslo og Bærum fra 1. juni 2015, understreker Vegdirektoratet overfor Ruter.

Tallet på motorvogner med hydrogendrift er foreløpig svært lite. Siden 2011 er det registrert 34 slike personbiler. Men store fabrikanter har varslet at de kommer med nye modeller i markedet i løpet av året, og Vegdirektoratet forventer en økning i antallet.

I løpet av året åpner det en hydrogenstasjon ved E18 nedenfor Høvik kirke.

LES OGSÅ: Hydrogen-satsing forsinkes etter penge-krøll

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.