Skip to main content

Hunden Garp er funnet i god behold

Setteren Garp (12) har vært savnet nesten en uke. I dag morges ble han funnet ved Haga Golfklubb.

Det var Sven Åke Nord i Haga Golfklubb som han fant den bortkomne setteren da han var ute og luftet sin egen hund.

Siden det var nysnø oppdaget han hundespor som ledet frem til klubbhuset ved golfbanen. Der lå Garp, noe forkommen etter nesten en uke på rømmen. Nå er matmor Marit Rolfsen sjeleglad for at hunden er funnet.

–  Jeg er veldig glad og rørt. Garp er i fin form, men han er en gammel mann som ikke har fått hoftemedisinen sin på seks dager, så han er litt stiv i bakbeina, stakkars. Men han kommer seg, og er oppe og går litt. Senere i dag skal han til dyrlegen for en ekstra sjekk, sier Rolfsen, som sender en stor takk til alle frivillige som stilte opp for å lete etter han.

–   Vi er så utrolig takknemlige for at så mange mennesker har vært med og lett etter ham og for at Rømlingen har organisert letingen. Uten dem hadde aldri så mange engasjert seg, sier hun.

Trøtt og sulten

Sven Åke Nord har også lett etter Garp i flere dager, senest i 22-tiden i går kveld. Gleden var stor da han fant Garp klokken seks i dag morges.

–  Det var fantastisk godt å finne ham. Jeg vet selv hvor lei meg jeg hadde vært, om det hadde vært min hund som var savnet. Det er også godt å se at han har klart seg i kulde. Her har det vært nede i ti minusgrader. Jeg og hunden min fulgte ferske hundespor i snøen og der lå han utenfor klubbhuset. Han var veldig trøtt og reagerte nesten da vi kom bort til han, sier Nord som sammen med kollega Yngve Olsen fikk hunden inn i varmen og foret ham med hundemat.

– Hunden var sulten og fikk i seg godt med mat, sier Nord.

Engasjement i sosiale medier

Den irske setteren var løs ved Haga golfklubb da han plutselig stakk av fra familien som passet ham i noen dager.

– Han har stukket av mange ganger før, men alltid kommet tilbake. Denne gangen gjorde han ikke det, sa Ellen MacDonald Helseth fra Haslum til Budstikka tirsdag.

Da Garp forsvant var hun ute og lette sammen med familie, venner og vilt fremmede.

– Jeg etterlyste ham på Facebook-siden Rømlingen. Da tok det ikke lang tid før folk engasjerte seg med flere hundre delinger. Veldig mange gikk også selv ut for å lete etter Garp.

SAVNET: Den irske setteren Garp har vært savnet siden fredag kveld da han forsvant fra Haga golf.

– Jeg har til og med hørt om en dame som hadde kjørt med rullestolen sin langs veiene for å se etter ham, fortalte Helseth.

Leter alle steder

På Facebook-siden Rømlingen delte de som lette etter Garp observasjoner og forslag til hvor han kan være:

Har gått med min irske setter-tispe i to timer mellom Fossum og Østernvann. Vi har gått på kryss og tvers av Lathusåsen og snakket med de vi har møtt. Har dessverre ikke sett Garp. Håper det dukker opp en ny observasjon snart, skriver en.

Sikkert ett longshot men jeg tar en runde rundt Dælivann som en begynnelse, skriver en annen.

Både politiet, Bærum kranservice, Forsvaret og aktuelle treningsgrupper i området fikk varsel om at Garp var savnet. Det ble også hengt opp plakater over store deler av Bærum. Medlemmer i Rømlingen har også vært ute med varmesøkende kameraer.

– Det må ha vært hundrevis av mennesker som har vært ute og lett etter Garp, sier Helseth.

Fortsatt håp tross kulde

Heidi Aandahl, leder for irsk setterklubb i Oslo/Akershus/Østfold, beholdt håpet om at Garp blir funnet i live.

– En setter er en utholdende hund som tåler å gå noen dager uten mat. Vann får han tak i. Det som er mest bekymringsfullt er at han er en gammel hund, uttalte Aandahl hun tidligere i uken. Men hun trodde det kunne være en utfordring for fremmede å få tak i ham.

– Hunder kan fort bli sky og vil ikke la seg fange når de har vært borte noen dager. Da er det gjerne andre instinkter som har slått inn. En setter i normalt godt hold med normal pels vil klare seg i flere dager. Men for hver dag som går tærer det jo på krefter og reservelager, sier hun.

Fikk stadige nye tips

Tirsdag kveld, ved parkeringsplassen ved Haga golfbane, kunne Tuva Rolfsen konstatere at Garps hundekurv fortsatt sto tom. Kurven, og et teppe han bruker hjemme, ble satt ut allerede fredag kveld i håp om at han ville returnere til et kjent sted.

Stadig fikk Tuva og familien meldinger om observasjoner av Garp. Hver gang rykket de ut for å se etter ham.

– Han er jo der ute et sted. Vi tror han lagt seg ned inntil et sted hvor han finner ly, uttalte Tuvas mor, Marit Rolfsen tirsdag.

Nå er hun bare uendelig glad og takknemlig for at hunden er funnet i god behold.

 

Les flere artikler