Skip to main content

Hun åpner musikalskole og jakter på «Annie»

SETTER OPP ANNIE: Tiril Andøl starter musikalskole i Asker til høsten. – Og neste vår setter vi opp Annie jr., sier hun.
SETTER OPP ANNIE: Tiril Andøl starter musikalskole i Asker til høsten. – Og neste vår setter vi opp Annie jr., sier hun.

13 år etter at Tiril Andøl startet Dansesonen i Asker, er hun i gang med å etablere et helt nytt musikaltilbud for barn og unge.

– Dans har en naturlig rolle i musikalene, og i Norge er det blitt et svært høyt nivå på musikaler de siste årene, sier Tiril Andøl fra Asker.

Fra høsten av starter hun Musikalskolen i Asker, et tilbud som kombinerer sang, dans og teater.

Pedagogen har skaffet rettighetene til å sette opp en Annie jr-forestilling neste vår med åpen audition allerede 15. juni i år i Asker kulturhus.

– Vi søker etter både Annie og andre dyktige sangere og skuespillere i alderen 10 til 20 år. Kanskje dukker det opp et naturtalent, sier Andøl

På Dansesonen har hun rundt 1.300 elever fra Asker, Røyken og Hurum. I disse dager holder danseskolen sitt sommershow på Asker kulturhus.

LES OGSÅ: Var uvenner – nå lager de sommershow på Kadettangen  

Spesialiserte seg

Andøl er selv utdannet ved Statens balletthøgskole og har spesialisert seg innenfor musialsjangeren ved Tisch School of the Arts i New York. Hun har også koreografert ved operaen i 20 år.

– Dansen er det som ofte trekker handlingen fremover, den gir styrke til rollene og forsterker følelser, sier Andøl, som selv elsker musikaler.

– Først og fremst fordi det gir glede og energi, men det er en krevende genre fordi du skal mestre både sang, dans og teater, sier hun.

 

UNDERVISER: Sopranen Trine Bariås er utdannet ved Bårdar og Guildford School of Acting.
UNDERVISER: Sopranen Trine Bariås er utdannet ved Bårdar og Guildford School of Acting.

 

 

 

 

Nå tilbyr flere norske institusjoner høyere utdanning innen musikalgenren. Da mener Andøl det er naturlig at det kommer et tilbud også for de yngre.

LES MER: Her lærer de minste barna å like opera  

Fra musikalbransjen

Musikalartist Trine Bariås (28), som til daglig jobber på Folketeateret i Oslo, vil være sanglærer på den nystartede musikalskolen én dag i uken.

– Jeg gikk selv på musikalskole i Kristiansand som ung, og for meg var det viktig på veien mot en karriere som musikalartist. Mye fordi det mest av alt handlet om glede og mestring, sier Bariås.

LES OGSÅ: TIX slipper låten "Jeg vil ikke leve"

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.