Skip to main content

Høyre knuser Røkkes skyskraperdrøm på Fornebu

STOPP: Statsminister Erna Solberg og Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog fikk presentert planene for høyhuset «Det store blå» av Rev Oceans Nina Jensen og Akers Øyvind Eriksen. Men Kjell Inge Røkke kom ikke da det ble presenteret i november.
STOPP: Statsminister Erna Solberg og Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog fikk presentert planene for høyhuset «Det store blå» av Rev Oceans Nina Jensen og Akers Øyvind Eriksen. Men Kjell Inge Røkke kom ikke da det ble presenteret i november.

I løpet av noen timer mandag kveld ble Kjell Inge Røkkes «Det Store Blå» knust av Høyre i Bærum.

– Høyre kommer ikke til å støtte Kjell Inge Røkkes planer om å bygge den 64 etasjer og nærmere 250 meter høye skyskraperen. Vi er villig til å snakke med Aker om hvordan Verdenshavenes hovedkontor kan komme til Fornebu. Ideen er god, og den er vi tilhenger av, men da må det ha en helt annen utforming, sier gruppeleder for Høyre i Bærum, Bjørn Røtnes.

Her kan du lese mer om Røkkes planer på Fornebu

Partiet sier Røkkes bygg på ingen måter passer inn på Fornebu.

Den blå skyskraperen er planlagt på en flat tomt rett ved Fornebuporten. Skyskraperen vil synes i mils omkrets. Høyhuset vil ruve i horisonten fra store deler av Bærum.

Etter det Budstikka kjenner til skal det har vært stor enighet i kommunestyregruppen til at Røkke-tårnet ikke passer inn på Fornebu.

Dermed er det ingen av partiene i kommunestyret i Bærum som vil ha Røkkes tårn ute på den gamle flyplassen.

Saken fortsetter under faktaboksen:

«Det store blå» og «Verdenshavets hovedkontor» 

Ok med signalbygg

Røtnes og Høyre mener rådmannens forslag om å bygge to signalbygg på Fornebu er god.

– Men da må vi ta ut begrepet høyhus. Et signalbygg må være tilpasset tomten og omgivelsene, sier gruppelederen.

På Akers eiendom ved Fornebuporten og på Telenors område er det holdt av plasser til signalbygg i kommunedelplanen.

Ap var klare i januar

I januar vendte Arbeiderpartiet tommelen ned for Røkke-tårnet på Fornebu.

– Vi ønsker å ta hensyn til etterslekten og til de som skal bo på Fornebu. Vi synes ikke Fornebulandets landskap egner seg for en skyskraper, sa gruppeleder i partiet, Kjell Maartmann-Moe.

Maartmann-Moe og Ap støtter også innholdet i et Verdenshavets hovedkontor – det er skyskraperen partiet er imot.

Da Bærum Fremskrittsparti sa et klart og tydelig nei til Røkkes planlagte skyskraper på Fornebu i februar, ble det klart at det ikke var flertall for planene i Bærum.

Aker møtte politikerne

En delegasjon med politiske gruppeledere møtte tirsdag 12. februar  opp hos Aker Solution på Fornebu for nok en gang å diskutere det store blå tårnet og verdenshavenes hovedkontor. Dagen før annonserte Frp at de er imot skyskraperen.

Røkke-tårnet har møtt stor motstand. Tidligere statsminister Kåre Willoch er en av dem som har uttalt seg negativt og naboer har rast mot planene.

 

Budstikka oppdaterer saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.