Skip to main content

Høvik-verksted frykter kutt fra flere kanter

STORTRIVES: De ansatte gir uttrykk for at de trives svært godt på Aurora verksted. Fra venstre: Gry Lillian Nilsen, Trine Dreyer, Pia Pawan Mughal og Anne Grethe Ellingsen. FOTO: TRINE JØDAL
STORTRIVES: De ansatte gir uttrykk for at de trives svært godt på Aurora verksted. Fra venstre: Gry Lillian Nilsen, Trine Dreyer, Pia Pawan Mughal og Anne Grethe Ellingsen. FOTO: TRINE JØDAL

Aurora verksted frykter at kutt fra både kommune og stat skal ramme deres arbeidsplasser for fysisk og psykisk funksjonshemmede.

Aurora verksted, som holder til på Høvik, frykter at arbeidstagere må sies opp grunnet statlige og kommunale budsjettkutt.

– Det er svært beklagelig for oss at livskvaliteten og nettverket til våre kunstnere med nedsatt funksjonsevne står i fare for å bli betraktelig dårligere enn i dag, sier daglig leder Trine Dreyer.

Finansiering

Studioavdelingen på Stabekk har i tre år hatt finansiering fra Extra-spillet, som forsvinner fra og med 2011.

– Det betyr 500.000 kroner mindre i året og en arbeidslederstilling er redusert der. Vi har ikke fått midler fra NAV til å erstatte dette og med kutt i statsbudsjettet, ser det ikke lovende ut for de neste årene. Til sammen er det en reduksjon på 800.000 kroner på Aurora verksteds budsjetter, sier Dreyer.

Tilfredse ansatte

På verkstedet i Kirkeveien på Høvik er de mange ansatte travelt opptatt med sine kunstneriske oppgaver. Verkstedet har eget utsalg, og selger i tillegg til Norway Design og bedrifter.

– Jeg blir fornøyd og glad når jeg kan bruke dagen til å lage noe, og det er fint å kunne møte og snakke med folk her, sier Pia Pawan Mughal fra Dønski.

Hun mener alle burde ha en jobb å gå til uansett handikap.

Les også: - Bruker mye penger på slike arbeidsplasser

Krever oppfølging

Arbeidstagerne på Aurora verksted krever ulik og individuell oppfølging, og bedriften får 80 prosent av sine inntekter fra omsorgsarbeid som selges til kommunen.

– Jeg mener verden trenger disse jentenes kunstneriske uttrykk. Det er et autentisk alternativ, som uttrykker hjertevarme, sier Dreyer.

Hun forhandler nå med Bærum kommune, for å få kuttene til på en mest mulig skånsom måte.

– Vi ser på om det er mulig at ansatte hos oss kan gå ned i arbeidstid istedenfor å måtte slutte helt. Nye plasser kan vi mest sannsynlig bare se langt etter, sier hun.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.