Skip to main content

Hotel Cæsar-stjerne med miljøvennlig grill

GRÜNDERE: Skuespiller Kim Kolstad t.v. og kameraten Tor Einar Krogtoft-Jensen, ønsker å få brukervennlige og miljøvennlige produkter ut til folk. FOTO: KIM VAN DER LINDEN

Gründerne Kim Kolstad og Tor Einar Krogtoft-Jensen vil gjøre miljøvennlig og brukervennlig teknologi tilgjengelig for folk. Først ut er grillen Barbeco.

Det blir neppe tid til så mye grilling på settet til Hotel Cæsar, men Kim Kolstad fra Stabekk tar gjerne med seg pølser og grill på stranden. For fire år siden prøvde han å finne en grill som var lett å ha med seg, og som kunne brukes flere ganger.

– Jeg har alltid likt engangsgrillen for dens brukervennlighet, men hatet den for dens engangsbruk. Jeg surfet på nettet og kom over en sammenleggbar grill, hvor man fyrte med kokosnøttbriketter. Etter å ha prøvd det én gang – ble jeg frelst, sier Kolstad.

– Kan stå på bordet

Grillen var en del av et overskuddslager, og Kolstad trengte derfor en samarbeidspartner for å få utviklet et nytt produkt. Den veien tok han via media. Etter et intervju på God morgen Norge, tok Terje Larsen fra Larvik kontakt. En stund senere var en bedre versjon klar.

– Denne grillen er bygget etter samme prinsipp som den jeg hadde, men den er i et mer solid design og er godkjent av Sintef. På grunn av den brannsikre matten som følger med, kan grillen også stå på bordet eller i gresset uten å svi underlaget, sier han.

LES OGSÅ: Gründere med matfet-løsning

Varm på fem minutter

Ifølge Kolstad er det i forbindelse med selve grillingen at den virkelige fordelen med grillen kommer til syne.

– Det tar ca. fem minutter fra man tenner på, til man kan legge på maten. Du kan mao. sitte og spise pølse før sidemannen har fått ordentlig fyr på engangsgrillen. Og fordi den i motsetning til en engangsgrill faktisk blir skikkelig varm, kan man også legge på alt mulig annet av kjøtt og fisk. I tillegg er den helt røykfri når den først er varm, sier Kolstad.

– Jeg ser ofte stressede foreldre med engangsgriller på stranden, mens barna skriker utålmodig. Selv fyrer jeg bare opp grillen og er klar, tilføyer Tor Einar Krogtoft-Jensen fra Høn.

LES OGSÅ: Gründere med kake-app

Lager nettmagasin

Sammen med kompisen Tor Einar Krogtoft jobber Kolstad med å gjøre nettsiden deres mindresøppel.no om til et nettmagasin.

– Det finnes masse produkter der ute, som både er brukervennlige og miljøvennlige, men som ikke er kjent. Det ønsker vi å gjøre noe med, slår Kolstad fast.

– På nettsiden vår har vi tre kriterier. Produktet skal være konkurransedyktig på pris, enkel i bruk, og produktet skal bidra til mindre søppel. Det skal altså være både enklere og bedre å bruke, legger Krogtoft-Jensen til.

LES OGSÅ: Gjorde levebrød av kaffetrend

Idealister og kapitalister  

Selv om nettsiden bygger på idealisme, legger de to ikke skjul på at de også ønsker å tjene penger.

– Det virker som om mange ser en motsetning mellom idealisme og kapitalisme, men vi mener de er to sider av samme sak. Hvis det skal være liv laga for idealisme, må det slå an i brede lag, og da må det være penger å tjene. Hvis ikke blir det bare en nisje, sier Kolstad, som også ønsker et samarbeid med Bærum kommune.

Grillen som de to har et mindre eierskap i, er første produkt som nettsiden mindresøppel.no promoterer. Begge har stor tro på at den blir en suksess.

– De blir kjørt ut i disse dager, og vil bli å finne i alle Ica og Rimi-butikker i Norge, samt alle Bunnpris-butikker i Sør-Norge, avslutter Kolstad.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.