Skip to main content

Holmen-talentet Brede Sandmoen (16) til VIF

SIGNERTE: Brede Sandmoen ble onsdag klar for Vålerenga. FOTO: VÅLERENGA FOTBALL

Holmen-talentet Brede Sandmoen (16) er klar for Vålerenga.

- Vi ønsker å knytte til oss de største talentene i distriktet, så det var naturlig at han skrev under for oss, sier assistenttrener i Vålerenga, Morten Tandberg, til Budstikka.

Sandmoen er av mange sett på som et av de virkelig store talentene i norsk fotball, og han debuterte på 2. divisjonslaget til Holmen i fjor. Allerede i fjor ble det spekulert i om Brede Sandmoen skulle forlate Holmen til fordel for større klubber. Det forsterket seg etter Holmens nedrykket til 3. divisjon.

LES OGSÅ: Brede (15) inspireres av Ødegaard - og dommerpappa

- Kontrakten hans med Holmen går ut i år, så vi vurdere litt hva vi skal gjøre. Det er ingen ting som er avklart ennå, sa fotballtalentets far, den tidligere toppdommeren Brage Sandmoen etter at nedrykket ble klart i fjor.

Allerede da skrev Budstikka at VIF, Stabæk, Mjøndalen og Bærum var interessert i spilleren.

- Umulig å si

16-åringen går fortsatt på ungdomsskolen, og det skal han fortsette med frem til sommeren.

LES OGSÅ: – Lært mye av dataspill

- Han kommer nok til å ha noen treningsøkter med A-laget, og samtidig trene mye med junior- og rekruttlaget. Om han kommer til å debutere på A-laget i år, er helt umulig å si. Det kommer helt an på den utviklingen han viser. Det kan gå fort, eller det kan ta lengre tid, sier Tandberg.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.